SCANDAL între Cezara Dafinescu şi Rodica Popescu Bitănescu. Află ce au de împărţit cele două actriţe

Actriţa Cezara Dafinescu a decis să-şi apere cariera şi imaginea în justiţie după ce Rodica Popescu Bitănescu a atacat-o la TV, spunând despre ea că "era într-un con de umbră şi că nu o dorea niciun regizor".

05 iun. 2014, 07:30
SCANDAL între Cezara Dafinescu şi Rodica Popescu Bitănescu. Află ce au de împărţit cele două actriţe

Actriţa Cezara Dafinescu a declarat că nu vrea scandal televizat şi şi-ar dori ca totul să se rezolve printr-o mediere.

Nu vreau să mă cert prin emisiunile TV, unde, dacă se ridică tonul, prefer să tac. Cum mă aflu în imposibilitatea de a mă apăra altfel, am apelat la un avocat care încearcă o rezolvare prin mediere„, a spus actriţa, potrivit ziarulring.ro.

Acuzată de Cezara că a dublat-o abuziv în piesa „Încă-i bine”, Rodica Popescu Bitănescu a declarat la TV: „În teatru se obişnuieşte ca orice actor să poată fi dublat… pentru o mai bună planificare a spectacolelor. Cezara nu mai juca nimic de multă vreme. Era într-un con de umbră… Nu o dorea niciun regizor. Cezara mi-a fost impusă de conducerea teatrului. A dat probe, că nu mai juca nicăieri. A fost aleasă doar pentru insistenţele şi plânsetele ei. Plângea la telefon”. Cezara susţine în convocarea la mediator că afirmaţiile colegei sale „n-au niciun suport în realitate”: „Nu cred că cineva din TNB a putut să mă impună în piesa dvs. peste voinţa dvs. Cât despre manifestările de plâns, rugăminţi etc., vă somez să faceţi proba acestora, în caz contrar situaţia vă obligă la repararea prejudiciului moral şi material cauzat”.

În replică, Cezara Dafinecu a declarat: „Activitatea mea între anii 2005 şi 2014 a cuprins, printre altele, roluri în piese la TNB – «Dragoste în hala de peşte», «Ispita», «Maşinăria Cehov», «Patimile lui Tomasso D’Aquino». În piesa «Încă-i bine» joc în baza Contractului de colaborare nr. 114/15.12.2010, în care nu se prevede posibilitatea de a fi dublată fără niciun motiv şi fără încheierea unui act adiţional. De asemenea, în afara TNB încă joc în «Pluralul englezesc». În paralel, am avut roluri principale în trei telenovele: «Lacrimi de iubire» (Acasă), «Vocea inimii» (Antena 1) şi «Narcisa sălbatică» (Antena 1). Pe marile ecrane am fost distribuită, în această perioadă, în filmele «Atac în bibliotecă» şi «Bunraku», alături de Demi Moore. În prezent, interpretez rolul Dorina în pelicula «Toni Erdmann», în regia lui Maren Ade”.