Se ridică din nou maşinile parcate neregulamentar la Sibiu. Cât costă recuperarea autoturismului

Maşinile parcate neregulamentar în municipiul Sibiu, sunt ridicate, de sâmbătă, iar proprietarii trebuie să plătească amenda, taxă de transport şi de staţionare, care pot ajunge la o valoare totală de 600 de lei. 

01 apr. 2017, 20:05
Se ridică din nou maşinile parcate neregulamentar la Sibiu. Cât costă recuperarea autoturismului

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sibiu, din 1 aprilie, maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate, iar pentru recuperare proprietarii plătesc între 350 şi 600 de lei, în funcţie de momentul când autoturismul va fi recuperat.

Primăria Sibiu a anunţat că, potrivit proiectului aprobat în şedinţa de Consiliu Local, cei cărora li s-a ridicat maşina plătesc 350 de lei, la care se adaugă 100 de lei transportul maşinii de la locul unde a fost parcată ilegal până la parcarea amenajată pentru aceste vehicule, precum şi o taxă de staţionare în valoare de 150 de lei pe zi.

Taxa de 150 de lei se plăteşte pentru fiecare zi începând cu ora 00.00 a zilei următoare celei în care a fost ridicat vehiculul parcat neregulamentar.

Potrivit hotărârii CL Sibiu, dacă şoferul care a parcat neregulamentar ajunge la maşină în momentul ridicării, atunci va plăti doar taxa de ridicare, adică 350 de lei.

„După ridicarea autovehiculului, agentul constatator va comunica la Dispeceratul Serviciului Public de Poliţie Locală Sibiu, care apoi va comunica Dispeceratului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, numărul de înmatriculare şi marca vehiculului ridicat, locul de unde acesta a fost ridicat şi locul unde este depozitat. Astfel proprietarul maşinii ridicate poate afla de unde o poate revendica”, arată Primăria Sibiu.

Maşinile care nu vor fi revendicate timp de 30 de zile vor fi considerate abandonate, informează Mediafax. 

Citeşte şi Mai multe maşini aflate într-o parcare din Sibiu, avariate de un TIR condus de un şofer băut.