Singura elevă din Cluj cu media 10 la Bacalaureat. Ce spune despre dificultatea subiectelor de la BAC 2015

În vremurile în care tinerii din România visează să plece peste hotare, unde să se realizeze profesional, din când în când mai vedem și tineri care decid să rămână în țară să facă performanță. Este și cazul singurei eleve din județul Cluj care a obținut 10 pe linie la Bac. Ana Milea Gheorghe nu se gândește să plece în străinătate. Ea se pregătește de admiterea la Medicină, la UMF Cluj.

07 iul. 2015, 15:46
Singura elevă din Cluj cu media 10 la Bacalaureat. Ce spune despre dificultatea subiectelor de la BAC 2015

Ana Milea Gheorghe este absolventa promoției 2015 care la examenul de Bacalaureat din acest an a obținut singura medie de 10 din județ. Eleva a studiat la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, secția Științele Naturii și se numără printre tinerii cu rezultate notabile la învățătură care își dorește să rămână în țară pentru studiu. Mai precis, tânăra optează pentru Medicina Generală, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, potrivit voceatransilvaniei.ro.

Ca să obțină un rezultat remarcabil la Bacalaureat, Ana a mizat pe pregătirea constantă și nu pe „învățatul pe ultima sută de metri”. „Am fost foarte bine pregătiți de profesori la liceu, iar rezultatul se datorează lor și le mulțumesc”, a declarat Ana.

Tânăra spune că subiectele primite în acest an i s-au părut de dificultate medie. „Pot să spun că subiectele nu au fost banale, nu au fost foarte simple, la unele exerciții am stat puțin să mă gândesc dar nu au fost foarte dificile”, a explicat eleva.

Clujul este județul cu cea mai mare promovabilitate din țară la Bacalaureat, respectiv 82,18%. În patru școli din municipiu s-a înregistrat o promovabilitate de 100%. Este vorba despre liceele „Emil Racoviță”, „Janos Zsigmond”, „Gheorghe Șincai” și „Nicolae Bălcescu”.

Rezultatele finale ale Bacalaureatului vor fi publicate, vineri, după soluționarea contestațiilor.

CITEŞTE ŞI: Elevi de nota 10 la BAC 2015. Care este secretul notei perfecte