Situaţie INEDITĂ la o şcoală din Prahova. Scheletul unui fost profesor, material didactic VIDEO

În Şcoala Generală Puchenii Mari, din judeţul Prahova, într-o sală de curs există scheletul unui dascăl, care a murit în urmă cu 60 de ani. Profesorul şi-a iubit atât de mult meseria, încât şi-a dorit să rămână prezent în şcoală chiar şi după moarte.

22 oct. 2014, 07:28
Situaţie INEDITĂ la o şcoală din Prahova. Scheletul unui fost profesor, material didactic VIDEO

Grigore Alexandru Popescu a fost învăţător şi ulterior director al şcolii din Puchenii Moşneni. Şi-a iubit atât de mult meseria, încât a vrut să rămână prezent în şcoală chiar şi după moarte.

„Dansul asista la toate orele noastre. Chiar daca minunea asta s-a intamplat in urma cu 60 de ani este paznicul nostru spiritual, asista la toate orele, supravegheaza copiii in lipsa noastra si este punctul nostru de sprijin”, a declarat Violeta Badea, directoarea Şcolii Generale Puchenii Mari.

Scheletul învăţătorului este aşezat în sala de curs a elevilor de clasa a opta. Şcolarii s-au obişnuit cu inedita prezenţă, ba mai mult, salută dascălul şi îi cer să le poarte noroc la ore.

„Acest schelet este foarte folositor pentru ca la ora de biologie pentru ca acum in clasa a opta facem despre sistemul osos si trebuie sa invatam despre el si ne ajuta schema mai ales ca este si real”, spune o elevă.

„Alexandru Popescu este un personaj emblematic pentru perioada respectiva, pentru că dascalii din acea perioada erau atasati de meseria lor”, a spus profesorul de istorie Sorin Stanciu.

Scheletul este expus în sala de curs de aproape 60 de ani, iar din când în când este şters de praf.

Acum, profesorii au luat decizia ca scheletul să fie recondiţionat, cu ajutorul specialiştilor de la Muzeul Grigore Antipa.