Şofer român, bătut de „vestele galbene” şi înjurat cu expresia „român împuţit”, în Franţa

Un șofer român de TIR spune că a fost bătut, vinerea trecută, de mai mulți protestari, într-un oraș din estul Franței. „Vestele galbene” au organizat manifestații în mai multe localități din Franța și, la un moment dat, au blocat și șoselele.

07 dec. 2018, 17:02
Şofer român, bătut de „vestele galbene” şi înjurat cu expresia „român împuţit”, în Franţa

Un șofer român de TIR a fost bătut cu o bucată de lemn de „vestele galbene”, în Franța. Potrivit Le Progres, românul se afla la volanul TIR-ului, când a întâlnit o blocadă a „vestelor galbene”.

Şoferul susține că un protestatar s-a apropiat de vehicul, înarmat cu o bucată de lemn, și l-a lovit prin geamul deschis al TIR-ului, strigându-i că este „un român împuțit”.

Protestatarul agresiv a fost reținut de polițiști. El a recunoscut că l-a lovit pe șoferul român, însă neagă că l-ar fi insultat. De asemenea, francezul a oferit o altă versiune pentru cele întâmplate și a susținut că românul a încercat să forțeze blocada „vestelor galbene”.

Acuzatul a povestit că a vrut să lovească TIR-ul și că nu și-a dat seama că geamul era deschis, așa că l-a nimerit accidental pe șofer. Judecătorul nu s-a lăsat însă convins și l-a condamnat pe agresor la 12 luni de închisoare.