Strat de zăpadă pe A2 şi A4, drumarii intervin. Risc de avalanşă la munte. SITUAŢIA DRUMURILOR cu probleme, conform Infotrafic

Pe tronsonul kilometric 193-212, Medgidia - Murfatlar - Constanţa, al autostrăzii 2 Bucureşti - Constanţa şi pe autostrada 4 Ovidiu - Agigea, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă, respectiv ninsoare şi strat subţire de zăpadă frământată, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

13 ian. 2018, 08:34
Strat de zăpadă pe A2 şi A4, drumarii intervin. Risc de avalanşă la munte. SITUAŢIA DRUMURILOR cu probleme, conform Infotrafic

UPDATE. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că în perioada 12.01.2018, ora 17:00 – 13.01.2018, ora 12:00, la nivel național, lucrătorii de la drumuri au acționat cu 715 utilaje și 6635,8 tone material antiderapant. 

Menționăm că drumarii au acționat și acționează în continuare pe toate sectoarele de autostrăzi și drumuri naționale unde se impune pentru a asigura circulația rutieră în condiții de siguranță pentru participanții la trafic. 

Astfel, principalele sectoare de drum pe care s-a acționat până în acest moment, aflate în administrarea fiecărei direcții regionale în parte, sunt următoarele: 

DRDP Craiova: DN 7, DN 67C, DN 67 D, DN 6, județele Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin

DRDP Iași: DN 2, DN 11, DN 15, DN 17, DN 28, DN 29, județele Neamț, Suceava, Bacău, Iași, Botoșani

DRDP București: A1, DN 1, DN 1A, DN 61, DN 71, DN 72, DN 65, DN 65 A, DN 7, județele Prahova, Argeș, Dâmbovița

DRDP Cluj: DN 1, DN 15, DN 74, DN 75, județele Cluj, Alba, Zalău

DRDP Brașov: DN 1, DN 7, DN 7C, DN 13, DN 14, DN 15, județele Sibiu, Mureș

DRDP Constanța: A 2, A4, DN 2A, DN 22, DN 39, DN 3, DN 21, județele Constanța, Călărași

DRDP Timișoara: DN 68, DN 66A, DN 57, județele Timiș, Hunedoara, Mehedinți 

Situația acțiunilor, defalcată pe fiecare direcție regională a CNAIR SA, poate fi consultată pe situl companiei, www.cnadnr.ro, Stare infrastructurii, link http://213.177.10.50:6060/itn/default.asp

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Șituatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB

https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.


UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN7C (Transfăgărăşan) Curtea de Argeş – Baraj Vidraru, în zona localităţii Arefu (jud. Argeş), circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri, din cauza căderilor masive de pietre de pe versant.

SITUAŢIA DRUMURILOR ÎN TIMP REAL

Este vorba despre tronsonul deschis circulaţiei publice, nu de segmentul dintre Piscu Negru şi Bâlea Cascadă, pe care traficul rutier este întrerupt în sezonul rece.

Nu sunt înregistrate victime, nici automobilişti blocaţi.

Drumarii acţionează cu utilaje pentru curăţarea carosabilului. Poliţiştii le recomandă şoferilor, pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, să nu pornească la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.

De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de vânt, ninsoare şi răcire a vremii, valabilă până duminică, la ora 16.00. Potrivit meteorologilor, temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania şi pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviţă şi ninsoare în Dobrogea, Banat şi Crişana, iar local la munte şi în Moldova va ninge. Se va forma polei sau gheţuş.

Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică pe litoral, sud-vestul Olteniei şi sudul Banatului.

Risc ridicat de avalanşă în Munţii Parâng

Turiştii sunt avertizaţi de către Jandarmeria Montană şi Salvamont că există ric ridicat de avalanşă în partea centrală a Masivului Parâng, precum şi în Masivul Vâlcan.

Potrivit unui comunicat de presă de sâmbătă al Jandarmeriei Montane din judeţul Hunedoara, turiştii sunt avertizaţi asupra riscului ridicat de avalanşă din partea centrală înaltă a Masivului Parâng, pericolul fiind prezent şi în Masivul Vâlcan, unde zăpada de pe cornişe o poate lua la vale.

Jandarmeria Montană şi Salvamont le recomandă turiştilor să nu plece pe trasee, mai ales în zone în care se anunţă ceaţă, să rămână în zona cabanelor şi să se informeze despre evoluţia vremii, iar în caz de nevoie să apeleze 112 sau să se adreseze direct postului montan de jandarmi aflat în zonă, precum şi punctului Salvamont.