Tainele Sfintei Scripturi: Lucruri neştiute despre Biblie care te vor fascina GALERIE FOTO

Cea mai populară carte din lume, Biblia, are încă taine. Unii dintre cititorii Sfintei Scripturi pretind că au observat în Biblie lucruri mai puţin ştiute sau chiar necunoscute.

03 apr. 2015, 20:25

 Iată o parte dintre acestea.

– Unicornul este menţionat în Biblie. De fapt, acest animal fantastic este menţionat de cinci oriîn carte şi este descris ca fiind un animal care seamănă cu un cal, dar care are un corn în frunte.

– Când un băiat de 14 ani, pe care îl chema George Stinney, a fost condamnat la moarte şi aşezat pe scaunul electric, el era atât de mic pentru scaunul morţii, încât a folosit Biblia pe care a aşezat-o sub el, pe scaunul electric.

Întâmplarea a făcut ca, după 70 de ani de la execuţie, să se constate că, de fapt, băiatul fusese nevinovat.

– Numărul „666” este perceput ca fiind numărul Satanei („Numărul Bestiei”). Totuşi, potrivit Bibliei, acesta ar trebui să fie „616”, dar, în concepţia populară, nu este atât de „cool” cum este „666”.

– Termeni echivalenţi cu cei de leneş şi nefolositor au fost folosiţi pentru prima oară în Biblie.

– Dacă se împarte numărul de cuvinte din Biblie la numărul de versete, rezultatul aceste socoteli este 666. Dar cine ar mai avea răbdare să facă aşa ceva?!…

– Biblia este cartea care se fură cel mai mult. Probabil, pentru unii este prea scumpă. Dar, oricum, înţelepciunea Bibliei ar trebui să fie gratis pentru toată lumea.

– În Biblie, îndemnul „Să nu te temi!” şi mai multe variante ale acestuia apar de 81 de ori.

– Iisus nu a vorbit niciodată despre sexualitate, în Biblie. Dar, după cum se ştie, condamna imoralitatea sexuală.

– Biblia a fost tradusă şi în dialectul hawaiian (o engleză stricată, aproximativă”). Se numeşte „Da Jesus Book”. Are 752 de pagini şi  a fost publicată în anul 2000.

– Biblia este cea mai tipărită, vândută şi distribuită din lume. Potrivit „Bible Society”, între anii 1815 şi 1975 a fost tipărită în 2,5 miliarde de exemplare, iar potrivit unor estimări ulterioare, în 5 miliarde de exemplare.

– Biblia face parte din topul celor 100 de cărţi ale tuturor cărţilor din lume.

– Biblia a fost redactată între anii 1500 î.d.Hr şi anul 100, d.Hr. Aproximativ 40 de bărbaţi au participat la scrierea cărţii de-a lungul celor 1600 de ani.

– Sfânta Scriptură nu conţine contradicţii. Unii oameni care au analizat-o pretind că ar fi găsit nişte contradicţii, dar acest lucru nu s-a verificat. Uluitor este faptul că Biblia nu conţine contradicţii, deşi a fost scrisă în 1600 de ani.

 

– Biblia a fost tradusă în peste 1200 de limbi. Nicio altă carte nu se apropie, măcar, de această performanţă.