Un bărbat din Arad a făcut infarct şi a murit când s-a trezit cu mascaţii în casă

Un bărbat din Arad a făcut infarct şi a murit după ce mascaţii au intrat peste el în casă pentru a face percheziţii. Victima era suspectată că vindea ţigări netimbrate. Revoltaţi de moartea vecinului lor, mai mulţi romi au ieşit în stradă şi au protestat.

20 apr. 2016, 15:48
Un bărbat din Arad a făcut infarct şi a murit când s-a trezit cu mascaţii în casă

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au avut trei mandate de percheziţii la adrese din Arad. La una dintre adresele vizate de oamenii legii locuia şi victima, un bărbat în vârstă de 54 de ani. Bărbatul a făcut infarct când s-a trezit cu poliţiştii în casă şi a decedat.

 Romii au ieşit pe străzi revoltaţi de moartea vecinului lor. Oamenii au spus despre bărbatul vizat de percheziţii că „o picat acolo jos şi l-au ţinut acolo, cu picioarele în sus, pe casă şi capul în jos. O picat jos, s-a speriat şi a picat jos”. Romii au început să strige către mascaţi: „Vi-s criminali! Aţi omorât oameni! Toţi vi-s criminali!”.

Mascaţii ar fi descins la locuinţa bărbatului în urma unei sesizări în care se preciza că acesta s-ar fi ocupat cu vânzarea de ţigări la negru. „Au zis că au ordin judecătoresc, mascaţii, pentru că vindea ţigarete, ceea ce nu era adevărat, şi s-a speriat. Vecinii zic că l-au pus cu capul în jos şi cu picioarele-n sus. El e bolnav cu inima şi o fi făcut infarct. Acolo mai era şi un nepot, un băiat de 10 ani. Nu se face aşa ceva de faţă cu un minor”, a spus unul dintre locuitorii din zonă.

O altă femeie a declarat că i-a rugat pe oamenii legii să sune la ambulanţă. „M-am rugat de ei: Daţi telefon mai repede la ambulanţă! Sunaţi că moare omul!Nu, nu au sunat. Ei l-au omorât! Poliţia a omorât omul!”, a spus femeia.

Echipajul de pe ambulanţă a încercat să-l readucă la viaţă pe bărbat, însă acesta nu a răspuns la manevrele de resuscitare. „Pacientul a fost găsit de către echipajul nostru în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare, la care, din păcate nu a răspuns”, a precizat pentru Jurnal arădean/ Aradon, dr. Mircea Merea, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au precizat pentru Jurnal Arădean/Aradon că poliţiştii au efectuat, miercuri, trei percheziţii în urma cărora au fost găsite şi confiscate aproape 1.000 de pachete de ţigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. O parte dintre ţigările de contrabandă au fost confiscate de la domiciliul bărbatului decedat. „Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat, miercuri, 20 aprilie, trei percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. În timpul efectuării percheziţiilor, unui bărbat de 54 de ani i s-a făcut rău în curtea unui imobil. A fost solicitată ambulanţa pentru a i se acorda sprijin medical. În ciuda acestui fapt, bărbatul a decedat. În urma percheziţiilor au fost depistate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 19.180 fire ţigarete”, a declarat inspectorul de poliţie Lorena Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.