Un tânăr din Vrancea a încercat să cumpere un telefon mobil cu o bancnotă de 50 de euro falsă

Un tânăr de 20 de ani a fost depistat de jandarmi, joi, în timp ce încerca să cumpere un telefon mobil cu o bancnotă de 50 de euro falsă, inscripţionată cu caractere chirilice, potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea.

18 oct. 2018, 12:38
Un tânăr din Vrancea a încercat să cumpere un telefon mobil cu o bancnotă de 50 de euro falsă

„Un tânăr de 20 de ani, dintr-o comună de lângă Odobeşti a încercat, joi, să cumpere un telefon mobil cu o bancnotă falsă de 50 de euro. Bancnota era falsificată în mod grosolan, fiind inscripţionată cu caractere slavone şi având o dimensiune mult mai mare decât cea adevărată. Tânărul mai avea asupra sa o bancnotă de 50 de euro adevărată”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Vrancea, maior George Petrea.

Tânărul ar fi încercat să cumpere telefonul mobil în centrul oraşului Focşani, însă a avut ghinionul ca vânzătorul să fie chiar un jandarm.

Potrivit Jandarmeriei, în cauză urmează să fie sesizat Serviciul de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea. Banii au fost ridicaţi în vederea confiscării, iar tânărul va fi cercetat de organele de urmărire penală pentru săvârşirea prezumtivei fapte de folosire de monedă falsificată.

În luna martie a acestui an, un alt vrâncean a fost depistat de jandarmi, în târgul de la Dumbrăveni, în timp ce voia să cumpere brânză cu nişte bancnote de 200 de lei, desenate cu carioca şi trase la xerox.