Unul dintre cei doi americani infectaţi cu virusul Ebola a fost adus în Statele Unite

Unul dintre cei doi americani infectaţi cu virusul Ebola în Africa a ajuns sâmbătă în Statele Unite la bordul unui avion sanitar, potrivit imaginilor difuzate de mai multe posturi americane de televiziune, transmite AFP.

02 aug. 2014, 19:03
Unul dintre cei doi americani infectaţi cu virusul Ebola a fost adus în Statele Unite

Avionul care l-a transportat pe medicul Kent Brantly, în vârstă de 33 de ani, a aterizat la baza aeriană Dobbins, din apropiere de Atlanta (statul Georgia, sud-est) cu puţin timp înainte de ora 11.50 (15.50 GMT), potrivit postului local de televiziune WSB. El a fost transportat rapid cu ambulanţa către spitalul unde urma să fie internat, scrie Agerpres.

Cel de-al doilea bolnav, Nancy Writebol, lucrător umanitar, va fi transferată în SUA peste câteva zile.

Citeşte şi Virusul Ebola, SCĂPAT DE SUB CONTROL: Peste 1.300 de cazuri şi 729 de decese raportate de OMS

Este prima dată când o persoană infectată cu virusul Ebola se află pe teritoriul american, însă autorităţile s-au declarat încrezătoare că pot proteja publicul de orice risc de transmitere a acestui agent patogen foarte virulent – mortalitatea ajungând până la 90% -, care se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale bolnavului, precum sânge sau transpiraţie.

Kent Brantly şi Nancy Writebol au contractat virusul Ebola în Liberia, una dintre cele trei ţări împreună cu Sierra Leone şi Guineea care se confruntă cu o epidemie de o amploare fără precedent, responsabilă de moartea a 729 de persoane dintre cei 1.300 de bolnavi infectaţi începând din luna martie.

Citeşte şi EBOLA afectează şi lumea fotbalului. ANUNŢ făcut în urmă cu puţin timp