Vacanţe în castelele din Europa. Cât costă un sejur

Anul acesta vă puteţi face concediul în castele transformate în hoteluri de lux. Astfel, puteţi îmbina confortul, luxul, peisajele mirifice cu istoria şi tradiţia. În Europa sunt nenumăate astfel de locuri.

30 mai 2016, 12:04
Vacanţe în castelele din Europa. Cât costă un sejur

La 18 kilometri de Salzburg, în inima Austriei se află un lac ascuns între crestele munţilor în mijlocul căruia tronează un castel a cărui frumuseţe te lasă fără suflare, informează România TV. Pragul hotelul constrit în 1450 a fost trecut de arhiepiscopi catolici, prinţi şi staruri de cinema. În acelaşi turn al castelului se două apartamente de lux:Franz Josef şi Mozart în care istoria se face simţită în fiecare colţ. Oferta hotelului este şi ea tot de lux, cea mai ieftină cameră costă 420 de euro pe noapte, în timp ce un apartament poate ajunge şi la 7.000 de euro.

Citeşte şi STUDIU: Vacanţele tip city break în Europa, mai ieftine cu 15-20% de la 1 mai

Un alt castel care a fost transformat în hotel pentru a atrage turiştii cu buzunare largi şi pline este Amberley în Marea britanie. Castelul atrage în special prin vechimea sa de 900 de ani şi prin aspectul de cetate fortificată. Un alt punct de atracţie este mobilierul din camere ce aminteşte de vremuri demult apuse. O noapte de cazare are preţuri cuprinse între 272 de euro şi 761 de euro.

Şi încheiem cu o ultimă ofertă din Franţa Hotel de la Cite un hotel care îţi pot crea impresia că trăieşti printre cavaleri şi prinţese. Amplasat chiar într-o fortăreaţa medievală a fost costruit în 1909. Acum are faima unei bucătării foarte apreciate. Camerele luxoase, decorate în stil clasic provensal, costă în această vară între 280 şi 350 de euro pe noapte.