Ion Iliescu, despre revenirea lui Năstase în PSD: De ce nu? Sigur VIDEO

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că locul lui Adrian Năstase este în acest partid şi a adăugat că, până la pronunţarea deciziei, nu doreşte să facă alte comentarii.

18 mart. 2013, 09:47
Ion Iliescu, despre revenirea lui Năstase în PSD: De ce nu? Sigur VIDEO

Ion Iliescu a fost întrebat, luni, de jurnalişti, dacă Adrian Năstase îşi poate regăsi un loc în PSD după ce va fi eliberat, el răspunzând: „De ce nu? Sigur”.

„Lăsaţi să se aşeze lucrurile şi funcţie de asta…”, a mai spus Iliescu, întrebat fiind dacă Năstase îşi va relua funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, la Congresul partidului.

Preşedintele de onoare al PSD a adăugat că nu doreşte să facă speculaţii referitoare la ceea ce se va întâmpla la Congresul PSD din aprilie.

Astfel, întrebat dacă revenirea lui Năstase în PSD se va face la acest Congres din aprilie, Iliescu a spus: „Poate, nu ştiu. De ce să facem speculaţii?”.

În ceea ce priveşte oportunitatea revenirii lui Năstase în PSD, Iliescu a arătat că social-democraţii vor judeca aşa cum trebuie, având în vedere calităţile lui Năstase.

„E un om cu merite pe care nimeni nu le poate contesta şi cu calităţi deosebite. Nu-s mulţi politicieni în această ţară care să aibă pregătirea, orizontul, experienţa unui om ca Năstase. Vor judeca fiecare aşa cum trebuie„, a spus Iliescu.

Postul de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD va rămâne neocupat până când Adrian Năstase va decide dacă doreşte să îşi reia această funcţie sau să renunţe la această calitate, a declarat în 1 martie liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Fostul premier Adrian Năstase află astăzi dacă va fi eliberat din închisoare. Recursul la eliberarea condiţionată, înaintat de procurorii DNA,  se judecă la Tribunalul Bucureşti. Şedinţa a început însă cu o suspendare de două ore, în urma unei cereri a procurorilor DNA. Dacă instanţa va lua o decizie favorabilă lui Adrian Năstase, fostul premier va fi pus în libertate după opt luni de detenţie. Năstase este încarcerat din 26 iunie 2012.