Mazăre îl insultă din nou pe Cernea: E TÂMPITĂ rău

Noua iniţiativă legislativă a deputatului Remus Cernea, privind introducerea parteneriatului civil între homosexuali, l-a scos din nou din sărite pe primarul Constanţei, Radu Mazăre. Acesta a spus despre Cernea că este "tâmpită". Reacţii virulente au venit şi din partea arhiepiscopului Tomisului, Teodosie.

12 apr. 2013, 15:46
Mazăre îl insultă din nou pe Cernea: E TÂMPITĂ rău

Preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, l-a reevaluat pe deputatul Remus Cernea, având în vedere noua propunere a acestuia, privind reglementarea parteneriatului între persoanele de acelaşi sex. „Am greşit; e tâmpită rău”, a transmis Mazăre jurnaliştilor de la replicaonline.ro, atunci când a fost solicitat să emită un punct de vedere cu privire la propunerea lui Cernea.

La fel de îngrijorat s-a arătat şi arhiepiscopul Tomisului, Teodosie. „Doamne fereşte! Numai la asta nu ne aşteptam. Dacă face asemenea propunere, înseamnă că este un om cu gândire confuză, bolnavă. Nu se explică altfel. Nu ai cum să gândeşti aşa ceva, dacă trăieşti în normalitate şi priveşti lucrurile într-o fire a lor. Eu am spus că este de compătimit. Omul acesta are nevoie de psiholog. După psiholog trebuie să urmeze duhovnicul. Psihologul trebuie să-i insufle ideea că nu suntem ai nimănui şi că lucrurile nu se fac numai instinctual. Aceste persoane, care ajung în starea aceasta, îşi anulează raţiunea. Ele acţionează numai sub imperiul instinctului. Păcat că şi dânsul este în această situaţie”, a declarat, pentru replicaonline.ro, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Întrebat dacă va încerca să poarte un dialog duhovniceasc cu parlamentarul USL, ierarhul Tomisului a spus i-a în calcul această variantă. „Mă gândesc serios să port un dialog duhovnicesc. Chiar este de compătimit. Oamenii aceştia, care au ajuns într-o extremă de anormalitate, sunt de o pervertire a firii noastre şi instinctele se dezlănţuie fără să mai poată fi controlat. Cum să gândim aşa?”, îl întreabă Arhiepiscopul Tomisului pe Cernea.

O întâlnire între Arhiepiscopul Tomisului şi parlamentarul Remus Cernea ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. „El nu crede în Dumnezeu din moment ce a venit cu o asemenea gogoaşă. Este un om cu o pregătire şi ar trebui să îşi pună raţiunea în lucrare, talentele pe care le are, să vină în folosul raţiunii. Raţiunea fără credinţă este oarbă. Acum chiar este nevoie să intrăm în dialog cu el. Un om când are o gândire bolnavă nu trebuie doar să-l condamnăm, ci să-l ajutăm (…) Eu mă gândesc la psihologi, medici, un grup de preoţi, de parlamentari care să stăm de vorbă cu el foarte serios. Chiar are nevoie de ajutor. Noi nu condamnăm niciodată păcătosul şi păcatul. Noi trebuie să-l sprijinim, să iasă din impas. Izolarea nu este o soluţie”, a ţinut să explice IPS Teodosie.

Întrucât proiectele împotriva Bisericii şi a creştinilor ortodoxi au fost anunţate de către Remus Cernea în Postul Paştelui, cel mai lung şi mai aprig post din an, IPS Teodosie are şi o explicaţie. „Cu siguranţă slujeşte cuiva care-l ispiteşte în post. Orice gândire urâtă, împotriva lui Dumnezeu, împotriva firii omului, nu vine decât după o inspiraţie nefirească şi trebuie să avem mai multă rugăciune şi mai mult dialog cu el. Cred că este nevoie de o insistentă preocupare a noastră faţă de un om care ar putea să scape de aceste obsesii ale răului. Se aude că s-au proclamat aceste anormalităţi în alte ţări, dar România este o ţară creştină, cu sentimente creştine”, a declarat IPS Teodosie.

Cu doar patru zile în urmă, Radu Mazăre îl catalogase pe deputatul Verzilor Remus Cernea drept „un tâmpit”, după ce a aflat că acesta anunţae un proiect de lege prin care bisericilor li s-ar fi tăiat finanţarea directă de la stat, acesta urmând să fie înlocuită de o taxă specială ale cărei încasări urmau să fie transmise cultelor.

„Sunt supărat pe deputatul Cernea. Eu văzusem la ştiri, dar nici prin cap nu mi-a dat că o să fie unul de-al nostru, că de fapt l-am adoptat, mai greu, mai chinuit, ne-a rugat premierul, luaţi-l ca să pot să închid alianţa, a pufăit Nicu mai tare, până la urmă l-am adoptat. Şi el, tâmpitul, altfel ce pot să spun. Au venit ziariştii, ştiţi că deputatul a făcut o iniţiativă să nu mai fie finanţate cultele de la buget de la guvern, ştiţi ? A avut această iniţiativă domnul deputat de la Verzi, care în loc să alerge pentru noi, care l-am susţinut, l-am ajutat, ca să iasă deputatul constănţenilor, să alerge să ne deblocheze lucrurile blocate că sunt multe lucruri blocate inclusiv pe chestiuni de mediu. El, domnul de la Bucureşti, acolo, din sferele lui înalte, are alte preocupări. El se ceartă cu Biserica, se ceartă cu popii, un tâmpit, ce pot să zic despre el”, a declarat Radu Mazăre, potrivit Mediafax.