Mona Pivniceru, validată de Comisia Juridică a Senatului pentru funcţia de judecător CCR

Mona Pivniceru a fost validată, marţi, de senatorii din Comisia Juridică pentru a ocupa funcţia de judecător la Curtea Constituţională. Pivniceru este propunerea PNL, partid care va păstra portofoliul de la Justiţie, după plecarea actualului ministru, în cazul în care va primi votul final al plenului pentru postul de la CCR.

26 mart. 2013, 08:36
Mona Pivniceru, validată de Comisia Juridică a Senatului pentru funcţia de judecător CCR

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil, marţi, numirea Monei Pivniceru într-un post de judecător la Curtea Constituţională din partea acestui for legislativ, decizia finală urmând să fie luată de plenul Senatului prin vot.

Comisia juridică a audiat candidaţii pentru postul de judecător la Curtea Constituţională din partea Senatului, respectiv pe Mona Pivniceru la propunerea USL, Gheorghe Iancu la propunerea PDL şi Florentiva Jipa la propunerea PPDD.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuariu, a declarat că în urma verificării documentelor depuse de cei trei candidaţi toţi îndeplinesc condiţia de vechime de 18 ani în materie juridică.

În urma votului membrilor Comisiei juridice, Pivniceru a obţinut 8 voturi favorabile, în timp ce Iancu obţinut două voturi, iar Jipa un vot.

Plenul Senatului va da votul tot în cursul zilei de marţi.

Mutare-surpriză: Daniel Morar, NUMIT de Traian Băsescu JUDECĂTOR la CCR