1 DECEMBRIE 2017: Peste 20 de mii de angajaţi ai MAI, mobilizaţi cu ocazia evenimentelor dedicate Zilei Naţionale

Aproape 24.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor acționa, zilnic, în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, pentru menținerea ordinii publice cu ocazia evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României, a informat miercuri MAI, printr-un comunicat de presă.

29 nov. 2017, 09:26
1 DECEMBRIE 2017: Peste 20 de mii de angajaţi ai MAI, mobilizaţi cu ocazia evenimentelor dedicate Zilei Naţionale

Pentru prevenirea faptelor antisociale, dar și pentru devierea și fluența circulației pe principalele artere vor acționa, în medie zilnic, la nivel național, aproape 9.000 de polițiști cu peste 3.400 de autospeciale.

MAI a precizat că, pe cele mai importante drumuri care converg către stațiunile montane sau alte zone, vor fi amplasate 335 radare pentru prevenirea conducerii autovehiculelor peste limita de viteză admisă.

De asemenea, peste 4.400 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările ocazionate de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, precum și în alte zone cu aglomerări mari de persoane.

Peste 300 de jandarmi montani vor fi la datorie pentru a veni în sprijinul turiștilor care ar putea fi surprinși în situații de risc.

Zilnic, intervențiile în situații de urgență vor fi asigurate de peste 5.000 de pompieri, cu 2.900 de autospeciale. Pentru situațiile medicale de urgență sunt disponibile peste 300 de autospeciale SMURD.

Piloții Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătiți să desfășoare, în cooperare cu SMURD, misiuni medicale de urgență și să acorde sprijin aerian structurilor operative. Pentru aceste misiuni sunt disponibile opt elicoptere SMURD.

Aproximativ 4.100 de polițiști de frontieră vor veghea zilnic, iar în funcție de situațiile înregistrate efectivele pot fi suplimentate.

Potrivit MAI, peste 300 de angajați ai ministerului, inclusiv studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și ai Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, vor participa, cu 60 de mijloace tehnice, la parada militară organizată în municipiul București.

Pe 1 decembrie, în întreaga țară, se vor organiza peste 270 de ceremonii militare, precum și spectacole cultural-artistice, la care se preconizează participarea a aproximativ 250.000 persoane, a anunțat MAI.

Citeşte şi Traficul rutier va fi restricţionat pe 1 Decembrie pentru efectuarea paradei militare. RUTE OCOLITOARE