1 DECEMBRIE. Unde petrec românii Ziua Naţională a României. Cât costă un pachet turistic pe Valea Prahovei

Ziua Naţională a României le prelungeşte românilor weekendul de sărbătoare, aşa că foarte mulţi vor lua cu asalt destinaţiile turistice.

28 nov. 2014, 11:03
1 DECEMBRIE. Unde petrec românii Ziua Naţională a României. Cât costă un pachet turistic pe Valea Prahovei

Foarte mulţi români au profitat de ocazie şi şi-au luat concediu încă de vineri, astfel încât acest weekend va avea patru zile, însă puţini dintre aceştia şi-l vor petrece acasă, informează România TV. Astfel, hotelierii aşteaptă pentru 1 decembrie în acest an cu 30% mai mulţi turişti faţă de anul trecut.

Citeşte şi 1 DECEMBRIE. Casa Regală: Drum simbolic cu trenul regal şi recepţie în onoarea Corpului Diplomatic

Hotelurile de pe Valea Prahovei sunt ocupate aproape în totalitate, chiar dacă preţurile sunt relativ piperate. Spre exemplu, un sejur de 3 zile într-un hotel de 3 stele din Predeal, cu mic dejun şi cină tradiţională, precum şi muzică live costă 649 de lei. În cadrul acestui pachet sunt incluse şi 2 şedinţe de masaj la centrul SPA al hotelului.

O altă destinaţie căutată este Bucovina, unde de abia dacă se mai găsesc locuri de cazare. Pentru un sejur de 3 nopţi la pensiune, cu turul mănăstirilor din zonă şi cu obiceiurile tradiţionale bucovinene trebuie să scoateţi din buzunar între 700 şi 800 de lei.

Citeşte şi TRASEE RATB modificate cu ocazia ZILEI NAŢIONALE a ROMÂNIEI

Şi în Alba Iulia hotelierii au anunţat un grad de ocupare de peste 90%. Cei care vor petrece Ziua Naţională a României în oraşul Unirii Principatelor Române vor avea parte de parada militară, defilare cu steaguri tricolere de mari dimensiuni şi nenumărate spectacole.

Sezonul de schi la Păltiniş (Sibiu) se deschide în minivacanţa de 1 Decembrie, sâmbătă fiind programată o petrecere pe pârtie.

În judeţul Sibiu, majoritatea unităţilor de cazare nu au pregătit o ofertă specială pentru minivacanţa de 1 Decembrie, dar sunt şi locuri unde sunt organizate evenimente deosebite.

„Pârtia D este pregătită în totalitate cu zăpadă artificială şi se poate schia. Pârtia A este şi ea pregătită, iar acum se lucrează la pârtiile B. Sezonul de schi se deschide sâmbătă, cu o petrecere care începe la ora 22.00. În cadrul petrecerii sunt invitaţi mai mulţi DJ care vor încălzi atmosfera”, spune Bogdan Brylynski, reprezentant al Compexului Arena Platoş.

Potrivit acestuia, cei care doresc să urce la Păltiniş pentru deschiderea sezonului au la dispoziţie microbuze care pleacă din municipiul Sibiu, sâmbătă seară, şi revin în cursul nopţii.