1 Decembrie, mesajul SUA de Ziua Naţională. „Mulţumim României pentru angajamentul său de neclintit pentru apărarea păcii şi a libertăţii în lume”

Secretarul de stat american, Antony Blinken, felicită, în numele Statelor Unite ale Americii, poporul român cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, aniversarea Marii Uniri.

01 dec. 2021, 09:39
1 Decembrie, mesajul SUA de Ziua Naţională. „Mulţumim României pentru angajamentul său de neclintit pentru apărarea păcii şi a libertăţii în lume”

1 Decembrie, mesajul SUA de Ziua Naţională. Între România şi SUA există un parteneriat durabil, construit pe valori împărtăşite, interese comune şi legături inter-personale solide, aminteşte şeful diplomaţiei americane într-o declaraţie publicată pe site-ul Departamentului de Stat. ”Ne mândrim să fim alături de România, în calitate de aliaţi NATO, să colaborăm pentru a depăşi ameninţările şi provocările prezentului şi viitorului, în regiunea Mării Negre şi nu numai. Mulţumim României pentru angajamentul său de neclintit pentru apărarea păcii şi a libertăţii în lume, inclusiv în Afganistan”, subliniază Blinken.

Aşteptăm cu nerăbdare să valorificăm vizita la Bucureşti a secretarului apărării Austin, din luna octombrie, vizita ministrului afacerilor externe Aurescu la Washington, D.C, din luna noiembrie, şi succesul recentei sesiuni a Dialogului Strategic”, arată secretarul de stat american.

Citeşte şi Paradă cu 1.500 de militari de Ziua Naţională. România sărbătoreşte în pandemie 103 ani de la Marea Unire

Potrivit şefului Departamentului de Stat, anunţul preşedintelui Iohannis de la conferinţa COP26, conform căruia România se va număra printre primele ţări care va găzdui un reactor modular de mici dimensiuni, construit pe baza tehnologiei americane, ”este încă un exemplu grăitor de promisiune şi potenţial pentru o colaborare şi mai strânsă”.

Secretarul de stat american, Antony Blinken, urează poporului român „La mulţi ani” de Ziua Naţională, pace şi prosperitate în anul ce urmează.

Mesaje de felicitare au fost transmise de mai mulţi şefi de state şi de guverne, între care şi Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova

„De Ziua Națională a României, mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună! Ne leagă trecutul istoric, ne leagă cultura comună și limba română, iar în față avem un viitor care poate să ne apropie și mai mult. O vom face prin oamenii care și-au găsit rostul pe o parte ori alta a Prutului, prin investiții reciproce, prin drumuri și poduri.

Dragă Românie, de ziua ta, îți doresc să rămâi puternică și generoasă. Să fii o voce distinctă în lume și în Europa unită, și un model de țară pentru care democrația și bunăstarea oamenilor sunt fundamentale. Să mergem spre viitor împreună.

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!“, a scris Maia Sandu.


loading...
Partenerii noștri