10.000 de comprimate de ecstasy, descoperite la Braşov. Doi olandezi şi trei români au fost reţinuţi

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au descoperit o cantitate foarte mare de droguri la Braşov. Peste 10.000 de comprimate de ecstasy au fost găsite la 5 cetăţeni, doi olandezi şi trei români. Valoarea drogurilor depăşeşte 100.000 de euro.

25 feb. 2013, 10:11
10.000 de comprimate de ecstasy, descoperite la Braşov. Doi olandezi şi trei români au fost reţinuţi

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Brasov au dispus reţinerea pentru 24 de ore pentru doi cetăţeni olandezi de 55 de ani, respectiv 36 de ani şi pentru trei români de 29 de ani, 45 de ani şi 34 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc si trafic internaţional de droguri de mare risc.

Potrivit unui comunicat remis de DIICOT, inculpaţii, sub coordonarea celor doi cetăţeni olandezi, au organizat procurarea din Olanda a cantităţii de aproximativ 10.000 comprimate Ecstasy şi introducerea drogurilor în România pe cale terestră. Drogurile erau destinate comercializării către consumatorii de pe raza municipiului Braşov. Valoarea drogurilor de mare risc este de 100.000 de Euro.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Braşov.

Procurorii D.I.I.C.O.T. vor solicita instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.