10 alimente bogate în proteine. Nu te-ai fi gândit la numarul 8

Exista numeroase dezbateri despre cat de sanatoase sau nesanatoase sunt grasimile si carbohidratii. Insa toata lumea pare sa fie de acord ca proteinele sunt foarte bune si ca aduc numeroase beneficii organismului.

16 aug. 2019, 03:34
10 alimente bogate în proteine. Nu te-ai fi gândit la numarul 8

Doza zilnica de proteine recomandata este de 46 g pentru femei si 56 g pentru barbati, insa – unii specialisti in nutritie si fitness, cred ca n-ar strica o doza putin mai mare.

Iata o lista cu alimente delicioase si bogate in proteine pe care le poti include in dieta ta.

1.   Oua

Oul se numara printre cele mai sanatoase alimente. Pe langa vitamine, minerale si grasimi sanatoase, oul contine antioxidanti care protejeaza ochii si creierul. Intregul ou contine proteine, insa albusul are proteina pura.

Continut: un ou intreg are 6 g proteine si 78 de calorii.

 

2.   Migdale

Migdalele sunt cele mai populare alimente din gama nuci/seminte. Ele contin fibre si alti nutrienti importanti, precum si vitamina E, magneziu si mangan. Un continut asemanator il au fisticul si nucile de acaju.

Continut: 28 g de migdale au 6 g proteine si 161 de calorii.

 

3.   Piept de pui

Pieptul de pui este unul dintre cele mai populare alimente bogate in proteine. Daca il mananci fara pielita, cele mai multe calorii vin din proteine. In afara faptului ca este delicios, pieptul de pui este si foarte usor de gatit.

Continut: un piept de pui la gratar, fara pielita, contine 53g de proteine si numai 284 de calorii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.