10 întrebări pentru Iohannis în scandalul implicării în adopţii de copii

Publicat: Duminică, 26 Octombrie 2014 19:49 // Actualizat: Duminică, 26 Octombrie 2014 19:49 // Sursa: romaniatv.net

Subiectul adopţiilor internaţionale de la începutul anilor 90’ continuă să-i dea mari bătăi de cap lui Klaus Iohannis. Senatorul PSD, Gabriela Firea, insistă să ceară lămuriri cu privire la amestecul pe care prezidenţiabilului ACL îl are în povestea traficului cu copii. În cadrul unei conferinţe de presă, Firea i-a adresat primarului Sibiului un set de zece întrebări, în faţa cărora Iohannis trebuie să aducă explicatii cu privire la implicarea sa în cazul adopţiilor ilegale care au avut loc imediat după Revoluţie.

Senatorul PSD îi cere lui Klaus Iohannis să clarifice rolul pe care acesta l-a avut în procesul adopţiilor, cât şi modul în care acesta a fost remunerat pentru implicarea sa.

Redăm, mai jos, cele zece întrebări pe care Gabriela Firea i le-a adresat public candidatului la presedinţie, Klaus Iohannis. 

1. De ce a acceptat, ca profesor, să îi ajute pe nişte străini să ia 3 copii din România, în timp ce presa internă şi internaţională relata, la acea dată, că este un mare risc smulgerea minorilor din propriile familii extinse? Nu îi ajungeau salariul de profesor şi banii din meditaţii?

2. Dacă rolul iniţial a fost doar de şofer şi translator, de ce s-a implicat, ulterior, în convingerea familiei să-şi dea nepoţii spre adopţie, potrivit mărturiei familiei şi vecinilor?

3. În ce au constat bunurile pe care a recunoscut că le-a primit din partea canadienilor? Care a fost valoarea a acestora?

4. Cu cât a fost plătit pentru faptul că a cazat canadienii în propria casă, după cum dl Johannis a recunoscut? De asemenea, cu cât a fost plătit pentru că a cazat minorii la socrul său şi la o rudă, până la rezolvarea în timp record a adopţiei (2 luni), aşa cum au afirmat bunica şi mătuşa minorilor?

5. Ce legătură are cu avocaţii care s-au ocupat de această adopţie, precum şi cu completul de judecată? Îi cunoştea? Erau în relatii bune? Bunica minorilor spune că soţia dlui Johannis a fost prezentă şi în sala de judecată atunci când au fost adoptaţi cei 3 copii ai familiei Iliuţ precum şi alţi copii din judeţ iar dl Johannis ar fi fost  în faţa judecătoriei, a mai adăugat bunica.

6. De ce nu s-a ţinut de cuvânt şi nu a făcut demersuri, aşa cum a promis, pentru ca cei trei minori ai familiei Iliuţ din comuna Răşinari, jud Sibiu, să poată să ţină legatura cu familia, potrivit relatării bunicii? Părinţii lor fiind decedaţi, nu exista vreun risc de contestare a adopţiei. Când a ajuns primar, deci persoană publică şi cu o poziţie importantă în societate, de ce nu a făcut demersuri oficiale, la Ambasada Canadei, pentru a afla care este situaţia celor 3 copii infiaţi şi pentru a o linşti, omeneşte, pe bunica îndurerată?

7. De ce a respins-o, alungat-o şi agresat-o pe bunica minorilor, dna Maria Iliuţ, potrivit mărturiei acesteia, care a şi depus plângere în acest sens la Poliţie, Preşedinţie, Comisia de abuzuri a Camerei Deputaţilor?

8. De ce nu a reacţionat atunci când a fost acuzat de jurnalistul Dan Tapalagă, care a indus ideea că acei copii români, infiaţi cu ajutorul familiei Johannis, au fost folosiţi pentru trafic de organe?

9. De ce nu s-a prezentat la audiere în faţa membrilor Comisiei parlamentare care a audiat-o şi pe bunica minorilor? Acesta este respectul pe care îl manifestă şi acum faţă de Parlament?

10. Presa a relatat că soţia domnului Johannis, dna Carmen Johannis, lucrând la o şcoală specială, deţinea o listă întreagă de copii români care ar fi putut fi înfiaţi de străini. Ce ştie dl Klaus Johannis despre acest aspect? Cât de implicaţi erau, în realitate, soţia sa şi el, în fenomenul adopţiilor international?

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri 2014 Gabriela Firea Klaus Iohannis Klaus Johannis PSD scandal adoptii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 oct 14:39
Răspunde | Votează email 0 email
bogdan
In l0oc sa puna intrebari tendentioase in campanie ( este un atac murdar ) puteau sa ceara institutiilor statului sa cerceteze daca copii traiesc .Asa era corect! Adversarii lui Klaus Iohannis sustin ca familia Lalande nu a mai oferit nicio informatie despre copiii pe care i-a adoptat si nici nu a produs vreo dovada ca acestia s-ar mai afla in viata.

Lucrurile nu stau, insa, asa.

Foarte putini dintre comentatorii acestui scandal politic stiu ca, desi parintii copiilor adoptati erau decedati, Alain Roger Lalande a trimis bunicii acestora, la primul Craciun de dupa adoptie, o fotografie cu familia si copiii infiati din Romania.
27 oct 09:03
Răspunde | Votează email 0 email
bogdan
”În spaţiul public s-au spus lucruri grave, care ne fac să credem că în unele instituţii ale statului există probleme de funcţionare. S-au făcut afirmaţii care ridică mari semne asupra trecutului unuia dintre candidaţii la Preşedinţia României, în speţă a domnului Victor Ponta. Având în vedere că aceste teme şi afirmaţii sunt de o gravitate deosebită, ele nu pot fi trecute cu vederea, nu pot fi muşamalizate"”Domnule Ponta, ce alte lucruri aţi mai ascuns în CV-ul dumneavoastră, ce alte lucruri nu ne-aţi spus şi ar fi fost bine să ne spuneţi?” cu ce se ocupa tanarul Victor Ponta in zilele de 20-22 decembrie 1989. Pe Stefan Kostyalil stie ?Interesant este ca Victor Ponta desi a spus ca a fost in strada si la Revolutie si la Mineriada din 1990 nu a suflat niciun cuvant despre ce a facut el in zilele fierbinti din decembrie 1989 sau din iunie 1990. Ne-a spus insa Kostyal despre cum s-a intalnit el cu Ponta tocmai in zona Baneasa, in decembrie 1989 si l-a luat cu el in masina. De colonel Naumovicistie pontocul?Pe doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui carturar Petre Pandrea si nepoata de sora a lui Lucretiu Patrascanu o stie ?De soarta Vilei Lucretiu Patrascanu, de la Busteni (Poiana Tapului) stie ?se stie ce a facut si cum s-a intretinut la Paris ?De pa..na...it ce spune ?De microsoft si retrocedari ce spune ? Dar de celelalte ?
26 oct 22:18
Răspunde | Votează email 0 email
Vrem o tara fara Basescvu si fara basisti !
BASESCU NU URMARESTE ALTCEVA DECAT SA RAMANA LA PUTERE PRIN INTERPUSI (JOHANNIS_Manevrat de basistii din PDL, UDREA_Pupila basestiana si MACOVEI_STAPANA BASISTILOR DIN JUSTITIE)…NU SE DORESTE DECAT CONTINUITATEA LA PUTERE, PROTEJAREA CELOR CARE AU DISTRUS TARA IN ULTIMII 10 ANI SI CONTINUAREA POLITICILOR ANTINATIONALE SI ANTICETATENESTI !
26 oct 20:33
...de la începutul anilor 90′ continuă să-i dea mari bătăi de cap lui Klaus Iohannis. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
26 oct 19:58
...internaţionale de la începutul anilor 90’ continuă să-i dea mari bătăi de cap lui Klaus Iohannis. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H