10 locuri misterioase surprinse de Google Maps GALERIE FOTO

Imaginile realizate de Google Maps sunt foarte folositoare, dar te şi pot induce câteodată în eroare, mai ales când surprind locuri misterioase, de care cu siguranţă nu ai mai auzit.

10 apr. 2013, 12:30

Google maps

Aceasta formaţiune naturală din Alberta, Canada, este cunoscută sub numele de Badlands Guardian și seamănă izbitor cu profilul unui american nativ care poartă ceva pe cap. Dacă te uiți destul de aproape, pare că poartă şi o pereche de căști, dar această secțiune este de fapt un drum făcut de om, potrivit Mashable.

Google maps

Cercul Firefox din Oregon a fost creat de grupul de utilizatori Linux ai Universităţii de Stat din Oregon în 2006, pentru a marca 50 de milioane de descărcări ale browser-ului web.

Google maps

Acest naufragiu în Marea Roșie este surprins pe Google Maps.

Google maps

Fotografia cu Penitenciarul de Maximă Securitate Laois din Portlaoise, în Irlanda, se pare ca a fost modificată din motive de securitate.

Google maps

Acest cerc misterios este situat în apropiere de poligonul Tonopah în Nevada, cunoscut, de asemenea, sub numele de Zona 52. Zona este deținută de către Departamentul de Energie al Statelor Unite și este o instalație militară restrânsă.

Google maps

Acest avion fotografiat mai sus de Rock Hill evocă un curcubeu de culori, în timp ce se înalță prin aer.

Google maps

Acest loc din Rusia a fost estompat din motive necunoscute. Locul este izolat şi se află în tundra siberiană. Cel mai apropiat oraș este Egvekinot, în Rusia, vecin cu Alaska peste strâmtoarea Bering.

Google maps

În afară de orasul Phenian, o mare parte din Coreea de Nord nu este vizibilă pe Google Maps. Zoom-ul în Coreea de Nord – un popor cunoscut pentru cenzura pe Internet – nu va arăta decât un teren stâncos.

Google maps

Litera „Z” este gravată în deșert în Coahuila, Mexic. Ea reprezintă „Los Zetas,” una dintre cele mai puternice grupări mexicane care se ocupă de traficul de droguri.

Google maps

Această structură arată ca şi cum un OZN ar fi aterizat pe partea de sus a unei clădiri în Olanda. Este vorba de fapt de o statuie adăugată ca parte a unei expoziții ce a avut loc în clădire.