10 lucruri pe care trebuie să le faci neapărat dimineaţa pentru a fi sănătos

Huffington Post a realizat un „ghid al persoanelor sanatoase” din care putem invata cum sa ne incepem ziua intr-un mod corect.
Alina Costache
03 apr. 2022, 17:55
10 lucruri pe care trebuie să le faci neapărat dimineaţa pentru a fi sănătos

Auzim alarma care suna dimineaţa si o anulam de cateva ori. Apoi, cand ne dam seama ca este deja taziu, sarim din pat, fugim repede la baie, ne imbracam cu ce nimerim din sifonier si, eventual, luam cu noi o cafea pe care sa o bem pe drumul catre munca, promitandu-ne ca incepand de maine ne vom schimba programul haotic.

Exista, totusi, si persoane care nu se incadreaza in aceasta categorie si care au reusit sa isi faca un program matinal din care fiecare dintre noi ar trebui sa invete. Huffington Post a realizat un „ghid al persoanelor sanatoase” din care putem invata cum sa ne incepem ziua intr-un mod corect.

1. Oamenii sanatosi isi stabilesc un program de odihna si il respecta cu sfintenie
Haosul din rutina zilnica poate fi eliminat prin stabilirea unei ore de culcare si respectarea ei in fiecare zi.
Acest lucru poate parea foarte ciudat, in special pentru adulti, dar este un obicei sanatos. Corpul nostru o ia razna daca intr-o seara ne culcam la 22:00, intr-o alta la miezul noptii si tot asa. Ora de culcare este un izvor de energie, asa ca trebuie sa ne fixam una pe care sa o respectam in fiecare zi.

Greşeala pe care mulţi o fac la micul dejun. Tu ştiai de acest „mic secret”?
2. Se trezesc devreme, pe la ora 6
Daca avem suficient timp pentru a duce la bun sfarsit toate ritualurile de dimineata, intreaga zi va fi mai fructuoasa. Eliminarea unor obiceiuri aparent banale, precum a face patul imediat ce ne-am trezit, ne ajuta sa ne imbunatatim randamentul pentru ziua respectiva.

3. Apa bauta dimineata este elixirul oamenilor sanatosi
Este bine sa ne hidratam dimineata, intrucat este posibil ca in timpul somnului sa nu ne trezim ca sa bem apa. Apa consumata dimineata, pe stomacul gol, pune in miscare metabolismul. „Nimeni nu isi doreste ca urina sa sa fie de culoare galben inchis. Asta inseamna ca persoana este deshidratata. Apa ne ajuta sa reglam nivelurile de sodiu din corpul nostru”, afirma Angie Knudson, o maratonista in varsta de 34 de ani.

Ingredientul banal pe care să-l pui în cafea pentru a avea o zi de vis. Câte ceşti de cafea sunt recomandate pe zi
4. Fac miscare dimineata
Exercitiile facute dimineata vor da oricarei persoane un plus de energie. Alfred Gallegos, un antrenor personal din California, spune ca dimineata nimeni nu are nicio scuza pentru care sa nu se miste putin, intrucat corpul este relaxat si nu poti spune ca esti obosit, doar te-ai trezit din somn.

5. Un mic dejun consistent si variat nu lipseste din rutina unui om sanatos
Micul dejun este cea mai importanta masa a unei zile. El furnizeaza corpului energia necesara pentru intreaga zi. „Eu mananc dimineata opt albusuri de ou cu spanac, rosii, napi si avocado. Acest preparat contine tone de proteine si grasimi benefice din avocado”, povesteste Michael Dreishpoon, in varsta de 50 de ani, care merge la sala de sase ori pe saptamana.

6. Meditatia de dimineata este foarte importanta pentru sanatate
Exista mai multe modalitati de meditatie, insa dimineata, imediat dupa ce ne-am trezit sau dupa ce ne-am facut exercitiile, este cel mai potrivit moment. Meditatia te ajuta sa te mobilizezi si te stabilizeaza din punct de vedere emotional. Oamenii care au acest obicei declara ca cele cateva minute de meditatie le dau putere pentru intreaga zi.

 

7. Oamenii sanatosi isi fac timp sa citeasca dimineata
Cititul dimineata aduce multe beneficii, de la eliberarea stresului pana la punerea in functiune a creierului. Cei care si-au pus la punct un astfel de program spun ca lectura de dimineata ii ajuta sa inceapa ziua cu mai mult optimism.

8. Tin un jurnal
Tinerea unui jurnal are o serie de beneficii, insa daca scriem in respectivul jurnal dimineaţa, atunci vom fi mai creativi, mai disciplinati si vom capata mai multa incredere in noi insine.

9. Muzica este o modalitate de a-ti incepe dimineata
Muzica activeaza creierul, astfel ca, pentru o viata sanatoasa este foarte bine sa o ascultam dimineata sau in drum spre serviciu.

10. Spune „Te iubesc!” in fiecare zi si vei fi mai sanatos
Printre obiceiurile marunte care ne ajuta sa ne imbunatatim viata si starea de sanatate se numara si aprecierile si cuvintele pe care le spunem in cuplu, in familie sau in grupul de prieteni. A rosti zilnic cuvintele „Te iubesc!” te ajuta sa eliberezi stresul si sa ai o zi buna, per ansamblu.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Greșeala care îți strică cuptorul cu microunde. Niciodată să nu-l cureți cu acest lucru
Capital.ro
UNGURII, la ani lumină de România. Deja nu se mai poate face NIMIC, totul s-a decis
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Taxa care scade cu 50%! Anunțul făcut de Guvern
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Pro TV pregătește marea lovitură. Filmările au început
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de la o unitate NATO! Anchetatorii au făcut descoperiri surprinzătoare
Capital.ro
Marele actor al României s-a stins mult prea devreme. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Dezvăluiri alarmante despre conținutul real al mezelurilor: Fabricile folosesc ingrediente de calitate inferioară pentru profit mai mare
MediaFlux
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'