10 tinere vedete care ar putea scrie istorie la Campionatul European de Fotbal din 2024

Turneul final al Campionatului European de fotbal (14 iunie – 14 iulie) prezintă foarte multe puncte de interes.

10 apr. 2024, 09:48
10 tinere vedete care ar putea scrie istorie la Campionatul European de Fotbal din 2024

Se apropie Campionatul European de fotbal, cu multe atracţii! Una dintre ele este evoluția tinerilor care au deja statut de vedetă și care, în viitor, ar putea călca pe urmele lui Messi sau Ronaldo.

Iată 10 „stele” care ar putea străluci în Germania:

Jude Bellingham (mijlocaș ofensiv, 20 de ani, cotă de piață 180 de milioane de euro) – Anglia/Real Madrid

Deși are numai 20 de ani, Bellingham a avut deja trei sezoane bune în tricoul Borussiei Dortmund, iar la Real Madrid a devenit erou încă din primul an. Madrilenii nu regretă niciun cent din cele 103 milioane de euro pe care le-au plătit ca să îl aducă în vara lui 2023. A marcat 20 de goluri și a dat 9 pase de gol în 31 de jocuri în toate competițiile în actuala stagiune.

Florian Wirtz (mijlocaș ofensiv, 20 de ani, cotă de piață 110.000 de euro) – Germania/Bayer Leverkusen

În ciuda vârstei fragede, citește bine jocul și are calitățile tehnice necesare pentru execuții dificile. Wirtz una dintre vedetele din Bundesliga în acest sezon, iar Xabi Alonso îl ajută să fie mai bun de la meci la meci. Neamțul este unul dintre cei mai buni pasatori din Europa în sezonul 2023-2024: a dat 17 pase decisive în 37 de partide, pe lângă cele 11 goluri marcate.

Xavi Simons (mijlocaș ofensiv, 20 de ani, cotă de piață 80 de milioane de euro) – Țările de Jos/RB Leipzig

Este cel mai bine cotat fotbalist din lotul Țărilor de Jos. Xavi s-a născut la Amsterdam, dar a învățat fotbalul în „La Masia”, academia lui FC Barcelona. Este exponentul stilul olandezo-catalan instrumentat de Joham Cruyff. Nu are o poziție fixă în teren. Poate fi atacant, al doilea vârf, extremă sau mijlocaș central. Cu siguranță, PSG nu îi va prelungi împrumutul la RB Leipzig.

António Silva (fundaș central, 20 de ani, cotă de piață 45 de milioane de euro) – Portugalia/Benfica Lisabona

António Silva are deja 9 selecții în prima reprezentativă a Portugaliei. Este titular incontestabil în defensiva Benficăi Lisabona, cu care a câștigat UEFA Youth League, campionatul și Supercupa țării sale. Are calități de lider, este calm sub presiune, are viziune tactică și, nu în ultimul rând, forță fizică. Silva este de așteptat să fie următorul mare transfer de la Benfica după turneul final al Campionatului European.

Giorgio Scalvini (fundaș central, 20 de ani, cotă de piață 45 de milioane de euro) – Italia/Atalanta

După Giorgio Chiellini, un nou fundaș central pe nume Giorgio ar putea să devină stâlpul defensivei naționalei italiene. Scalvini este diferit. E mai înalt, mai elegant în joc și îi place să fie implicat în construcția ofensivă. Așa s-a dezvoltat în ultimele două sezoane la Atalanta, iar antrenorul „Squadrei Azzurra”, Luciano Spalletti, admiră genul acesta de fundaș.

Benjamin Sesko (atacant, 20 de ani, cotă de piață 40 de milioane de euro) – Slovenia/RB Leipzig 

Cele mai mari vedete ale Sloveniei din acest secol au fost portarii: Samir Handanovic și Jan Oblak. Un jucător cu adevărat valoros în atac nu au mai avut slovenii de pe timpul lui Zlatko Zahovic, care acum are 53 de ani. Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe cu Sesko, care are potențialul de a deveni un atacant de talie mondială. Extrem de puternic și influent, vârful lui RB Leipzig știe să se poziționeze în suprafața de pedeapsă și are un instinct de „killer” în fața porții. A marcat cinci goluri în calificări și se simte ca acasă în Germania.

Warren Zaïre-Emery (mijlocaș central, 18 ani, cotă de piață 60 de milioane de euro) – Franța/PSG 

La numai 18 ani, Zaïre-Emery este titular în echipa lui Paris Saint-Germain. A câștigat deja o experiență neprețuită în ultimul sezon. Vorbim despre un mijlocaș complet, nu doar tehnic și fizic, ci mai ales tactic. Stă bine în fața construcției adversarilor, este ordonat în posesie și trece foarte eficient în cealaltă jumătate. Cel mai important, nu îi place să se complice. Deși concurența este acerbă, poate emite pretenții și la un loc în formula de start a Franței.

Arthur Vermeeren (mijlocaș central, 19 ani, cotă de piață ) – Belgia/Atlético Madrid

Capacitatea lui de a fructifica spațiile libere este fenomenală, astfel că mulți îl compară deja cu magnificul Kevin De Bruyne. După ce a intrat în lumina reflectoarelor la jumătatea sezonului 2022-23, Vermeeren a jucat un rol crucial în cucerirea titlului de către Antwerpen, primul după anul 1957. După ce a jucat în Liga Campionilor și a marcat împotriva Barcelonei, s-a transferat la Atlético Madrid. Rămâne de văzut dacă va avea suficiente minute în teren sub conducerea lui Diego Simeone pentru a câștiga un loc de titular la Euro 2024. Competiția este puternică.

Lamine Yamal (mijlocaș ofensiv, 16 ani, cotă de piață 75 de milioane de euro) – Spania/FC Barcelona

Este cel mai tânăr jucător și marcator din istoria Barcelonei și a Spaniei. Va împlini 17 ani cu o zi înainte de finala Euro 2024 și deja are 2 goluri marcate din 6 selecții pentru naționala de seniori. Yamal este produs sută la sută al clubului catalan. Accidentarea unui coechipier, Gavi, poate fi poarta sa deschisă către afirmarea la turneul final, fapt despre care pot fi găsite mai multe informații pe Legalbet.

Kenan Yildiz (atacant, 18 ani, cotă de piață, 30 de milioane de euro) – Turcia/Juventus

Yildiz a fost foarte dezamăgit să rateze Campionatul European Under-17 din 2022 din cauza unei accidentări, dar a devenit deja marea speranță a Turciei pentru turneul de seniori din 2024. Decizia de a părăsi Bayern Munchen pentru academia lui Juventus s-a dovedit una înțeleaptă, pentru că versatilul atacant a debutat în Serie A în decembrie, devenind unul dintre cei mai interesanți atacanți din campionatul italian. Născut și crescut în Bavaria, Yildiz a ales să reprezinte patria părinților săi și a marcat primul său gol la seniori chiar într-o victorie cu 3-2 împotriva Germaniei, la Berlin.