10 trucuri simple pe care le poţi folosi ca să te răcoreşti în nopţile de vară, dacă nu ai aer condiţionat

Publicat: Luni, 27 Iunie 2016 14:28 // Actualizat: Luni, 27 Iunie 2016 14:28 // Sursa: romaniatv.net

Dacă ţi-ai propus să renunţi la aparatul de aer condiţionat, măcar pe timp de noapte, există alte câteva trucuri simple care te pot ajuta să aduci răcoarea în nopţile de vară, în locuinţa ta.

Răceşte lenjeria de pat

Înainte de culcare, introdu câteva minute în congelator lenjeria de pat. Pusă într-o pungă de plastic, aceasta îţi va oferi confortul dorit pe timpul nopţii.

Foloseşte ventilatorul

Foloseşte un ventilator în dreptul ferestrei pentru a respinge intrarea aerului cald. Mai mult decât atât, poţi aplica şi o lustră specială cu ventilator.

Pune bucăţi de gheaţă în faţa ventilatorului

Amintiţi-vă că în congelator sunt bucăţi de gheaţă. Vă puteţi improviza un aparat de aer condiţionat, mai puţin periculos, prin plasarea unui recipient plin de gheaţă în faţa unui ventilator. Briza va ridica aerul rece la suprafaţă, în timp ce gheaţa se topeşte.

Duş înainte de culcare

O baie sub un jet de apă nu foarte rece, dar cu siguranţă nici fierbinte, îţi va normaliza temperatura corpului, iar senzaţia de curat te va face să dormi mult mai bine.

Metoda egipteană

Aceasă metodă implică umezirea lenjeriei de pat cu apă rece (foarte bine stoarsă), pentru confort şi răcoare pe timpul somnului. Dacă vrei să protejezi salteaua patului, poţi aşeza câteva prosoape care să absoarbă umezeala.

Alege bumbacul

Renunţă la satin, mătase sau poliester. Lenjeria de pat de culoare deschisă, din bumbac uşor ,este excelentă pentru o mai bună ventilaţie, conform greatist.com.

Răceşte lenjeria de pat

Înainte de culcare, introdu câteva minute în congelator lenjeria de pat. Pusă într-o pungă de plastic, aceasta îţi va oferi confortul dorit pe timpul nopţii. Mai multe, aici. 

 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 iun 14:46
...alte câteva trucuri simple care te pot ajuta să aduci răcoarea în nopţile de vară, în locuinţa ta. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H