10 utilizari neobisnuite pentru orez

Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, insa sunt o multime de alte lucruri pe care le faci cu orezul, in afara de mancare.

05 iun. 2019, 05:59
10 utilizari neobisnuite pentru orez

Iata numai cateva exemple de utilizari neobisnuite pentru orez. 

1. Previne intarirea sarii

Daca locuiesti intr-o zona cu umiditate mare, pentru a preveni lipirea si intarirea sarii in borcan, pune cateva boabe de orez. Ele vor absorbi umiditatea si astfel sarea nu se va mai intari. 

2. Usuca electronicele

Nu e om care sa nu fi scapat macar o data telefonul sau telecomanda in apa. Circuitele sensibile ale acestora vor fi afectate de apa, iar pentru a preveni aceste neplaceri, desfa dispozitivele, scoate bateriile si pune-le intr-un recipient cu orez. Lasa-le acolo cateva ore sau chiar peste noapte, iar orezul va absorbi excesul de apa. 

3. Comprese calde

Orezul absoarbe caldura, iar daca ai nevoie de o compresa calda, foloseste o manusa sau o soseta de bumbac, umple-o cu orez si tine-o la microunde nu mai mult de 30 de secunde. Apoi aplic-o unde ai nevoie: gat, ceafa, genunchi, spate, umeri etc. Orezul ia forma locului pe care il asezi si, in plus, incalzit, miroase foarte frumos.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.