100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Parlamentul se va reuni în şedinţă solemnă pentru a marca momentul

Publicat: Marţi, 13 Martie 2018 17:08 // Actualizat: Marţi, 13 Martie 2018 17:08 // Sursa: romaniatv.net

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis marţi ca în 27 martie Parlamentul să se reunească în şedinţă solemnă pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Şedinţa solemnă va avea loc pe data de 27 martie, la ora 10.00. "Am aprobat memorandumul referitor la desfăşurarea şedinţei solemne a celor două Camere din ziua de 27 martie, care va marca 100 de ani de la alipirea Basarabiei de România", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu la finalul şedinţei BPN.

În cadrul şedinţei solemne va fi dezbătută şi adoptată o "Declaraţie solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”, prin care "se va reflecta unitatea poporului şi a limbii române, rolul avut de înaintaşii politici şi drumul care trebuie urmat de oamenii politici de astăzi, precum şi dorinţa comună de a continua procesul de modernizare şi integrare instituţională în UE".

De asemenea, vor adresa alocuţiuni preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, reprezentanţii grupurilor parlamentare, precum şi invitaţii de onoare, se arată în memorandumul de organizare a şedinţei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
parlament reuniune comuna sedinta parlament unirea basarabiei cu România
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H