12 persoane puse sub acuzare după bătaia de pe Aeroportul Luton în care au fost implicaţi mai mulţi români

Poliția britanică a pus sub acuzare 12 persoane implicate în bătaia generală izbucnită pe Aeroportul Luton, în care au fost implicaţi mai mulţi români. Potrivit MAE, incidentul a fost generat de o dispută între membrii aceleiaşi familii. Patru persoane au fost transportate la spital, fără a fi necesară internarea acestora.

16 mai 2021, 09:17
12 persoane puse sub acuzare după bătaia de pe Aeroportul Luton în care au fost implicaţi mai mulţi români

12 persoane au fost puse sub acuzare după bătaia de pe Aeroportul Luton în care au fost implicaţi mai mulţi români.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Londra s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media referitoare la un incident, produs la data de 14 mai 2021, pe Aeroportul Luton, în care au fost implicaţi mai mulţi cetăţeni români şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile britanice pentru a obţine informaţii suplimentare. Potrivit datelor comunicate de autorităţile britanice reprezentanţilor misiunii diplomatice, incidentul în care au fost implicaţi mai mulţi cetăţeni români a fost generat de o dispută între membrii aceleiaşi familii. În urma acestuia, autorităţile britanice au reţinut 17 persoane implicate, iar patru  persoane au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri, fără a fi necesară internarea acestora”, a transmis MAE.

12 persoane dintre cele reţinute au fost prezentate autorităţilor judiciare britanice.

Bătaie cu români în aeroportul din Luton

Poliția britanică nu a dat detalii încă despre motivul care a dus la bătaia generală, însă a declarat că are toleranță zero față de asemenea comportamente.

„Românii din Londra au furat startul la „relaxare” pe aeroportul Luton chiar înainte de a pleca spre România”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a sindicatului polițiștilor Europol.

Scandalul a pornit de la doi bărbaţi care au început să îşi împartă pumni şi picioare în sala de aşteptare a aeroportului, iar în câteva secunde totul s-a transformat într-o încăierare generală în care au fost implicate zeci de persoane.

Scandalul a fost surprins în imagini de un alt pasager român, care a postat filmarea pe internet.

„În Germania erau pe burtă toți cu pistolul la cap. Acolo nu se tolerează așa ceva mai ales în aeroport”, a comentat un internaut.

Citeşte şi: Bătaie cu români în aeroportul din Luton. Pasagerii au fugit speriaţi în toate părţile VIDEO

Citeşte şi: Veşti bune pentru românii care vor să meargă în concediu la mare. Încă o ţară europeană îşi deschide graniţele pentru turişti