11 Septembrie 2001: Cea mai ŞOCANTĂ şi controversată FOTOGRAFIE îşi dezvăluie misterul

O imagine inedită capturată de un fotograf în timpul atentatelor din 11 Septembrie 2001 a intrat în istorie, dar abia după 5 ani de la atacurile teroriste cu avioane de pasageri ce au fost proiectate în turnurile gemene de la WTC. Misterul controversatei fotografii a fost dezlegat de către persoanele care se află în imagini, însă nu se ştie dacă mărturisirea lor despre acele imagini este adevărată sau nu.

11 sept. 2014, 08:12
11 Septembrie 2001: Cea mai ŞOCANTĂ şi controversată FOTOGRAFIE îşi dezvăluie misterul

Una dintre fotografiile realizate în timpul atacurilor de la New York din 11 septembrie 2001 stârneşte controverse chiar şi la 10 ani de la eveniment.

Astfel, în cea mai controversată fotografie de la atentatele teroriste din America apar cinci tineri care stăteau pe malul apei într-un parc, aparent liniştiţi, în timp ce în spatele lor se vedeau cele două turnuri de la World Trade Center din care ieşea fum după ce fuseseră lovite de avioanele teroriştilor.

Citeşte şi 11 Septembrie 2001: Americanii se tem ACUM de ATACURI teroriste mai mult ca oricând

Fotograful Thomas Hoepker a fost cel care i-a surprins pe cei cinci tineri stând pe malul apei, în parc, iar fotografia lui a fost făcută publică doar la cinci ani de la atacuri. Toţi cei care au văzut-o au avut impresia că persoanele din imagine erau insensibile la tragedia care se petrecea chiar în spatele lor.

Imaginea stârneşte controverse chiar şi în prezent, deoarece nu este clar dacă persoanele surprinse ştiau sau nu ce se întâmpla atunci. Însuşi Hoepker a afirmat că cele cinci persoane pe care le-a fotografiat fără ştirea lor păreau liniştite.

Citeşte şi 13 ani de la atentatele din 11 Septembrie: Casa Albă vorbeşte despre EXTREMISM şi RADICALIZARE

Una dintre aceste persoane a explicat într-un e-mail că toţi cinci se aflau în stare de şoc şi nu le venea să creadă ceea se întâmpla în acele momente. Hoepker însuşi afirmă că toţi cei cinci care se aflau acolo erau conştiente de ceea ce se petrecea în acele momente. Fotograful a mai spus că dacă le-ar fi cerut permisiunea de a face fotografia, imaginea nu ar mai fi fost reală.