11 Septembrie 2001: Donald Trump promite să intensifice lupta împotriva talibanilor din Afganistan

Publicat: Miercuri, 11 Septembrie 2019 19:26 // Actualizat: Miercuri, 11 Septembrie 2019 19:26 // Sursa: romaniatv.net

Trump promite la Pentagon, la marcarea a 18 ani de la atentatele de la 11 septembrie, să intensifice lupta împotriva talibanilor în Afganistan.

Preşedintele american Donald Trump a promis miercuri, la marcarea a 18 ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001, să intensifice lupta împotriva talibanilor în Afganistan, la câteva zile după anularea unei întâlniri cu aceştia în vederea încheierii unui acord de pace, relatează AFP, potrivit news.ro.

 ”În cursul ultimelor patru zile, noi ne-am lovit inamicul mai puternic decât am făcut-o vreodată, iar acest lucru va continua”, a tunat Donald Trump la o ceremonie la Pentagon, la exact 18 ani de la atentatele de la 11 septembrie.

Atentatele de la 11 septembrie 2001, care s-au soldat cu aproape 3.000 de victime, au împins Statele Unite să lanseze o vastă ofensivă în Afganistan, cu scopul de a înlătura de la putere regimul taliban, care-i proteja pe comanditarii atacurilor, potrivit news.ro.

Citeşte şi Avion prăbuşit în SUA pe 11 septembrie. Nu există supravieţuitori. FOTO şi VIDEO

Evocând atentatul de la Kabul care s-a soldat cu moartea unui militar american şi care l-a determinat să anuleze întâlnirea secretă prevăzută, Donald Trump a apreciat că talibanii au vrut să-şi arate forţa, dar că în realitate şi-au arătat ”slăbiciunea”.

”Dacă dintr-un motiv sau altul ei revin în ţara noastră, noi ne vom duce oriunde se vor afla ei şi vom folosi o forţă militară niciodată folosită de Statele Unite în istorie şi nici măcar nu vorbesc despre puterea nucleară”, a adăugat el, informează news.ro.

Aproximativ 13.000 de militari americani sunt staţionaţi în prezent în Afganistan. Acordul de pace aflat în negocieri cu talibanii viza să reducă treptat acest număr, în schimbul unor garanţii împotriva terotismului din partea talibanilor, unei ”reduceri a violenţei” şi deschiderii unor negocieri de pace directe cu autorităţile de la Kabul - pe care insurgenţii le-au refuzat mereu până acum.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H