11 Septembrie 2001: Minut de reculegere la Ground Zero în memoria victimelor atentatelor teroriste

Statele Unite au marcat duminică 15 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001 printr-un minut de reculegere la Ground Zero din New York, unde aproape 3.000 de persoane și-au pierdut viața.

11 sept. 2016, 13:28
11 Septembrie 2001: Minut de reculegere la Ground Zero în memoria victimelor atentatelor teroriste

Un minut de reculegere a fost păstrat la Ground Zero din New York, în memoria victimelor celor mai mari atacuri din America, pentru comemorarea atentatelor din 11 septembrie.

Candidații la alegerile prezidențiale din SUA, democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump, asistau la ceremonia desfășurată la Memorialul Național „11 septembrie” din New York, alături de polițiști și de apropiați ai victimelor.

Totodată, duminică dimineața era prevăzută o ceremonie la Pentagon, la Washington, cu participarea președintelui Barack Obama.

Citeşte şi 11 Septembrie 2001: Cum a reacţionat preşedintele George W. Bush când a aflat despre atentate

Pe 11 septembrie 2001, extremiști islamici au deturnat trei avioane de pasageri către cele două turnuri ale complexului World Trade Center din New York și către Pentagon (sediul Departamentului Apărării al SUA). Un al patrulea avion s-a prăbușit la Shanksville, în statul Pennsylvania, după ce pasagerii s-au luptat cu atacatorii ce intenționau să deturneze aeronava pentru a ataca Washingtonul. Atacurile s-au soldat cu 2.977 de morți.