11 Septembrie 2011: Noua gară de la World Trade Center a fost inaugurată la New York. Este cea mai scumpă din lume

Publicat: Vineri, 22 Aprilie 2016 14:02 // Actualizat: Vineri, 22 Aprilie 2016 14:05 // Sursa: romaniatv.net

Noua gară de la World Trade Center, din New York, a fost inaugurată joi, în prezenţa arhitectului de origine spaniolă care a proiectat-o, Santiago Calatrava. Arhitectul a vrut astfel să trimită un "mesaj de dragoste" tuturor newyorkezilor şi să închidă astfel rănile din inimile celor care şi-au pierdut rudele şi apropiaţii.

Noua gară a fost construită pe locul unde s-a produs unul dintre atentatele din 11 Septembrie 2011, de la World Trade Center, din New York.

Vineri, către ora locală 15:00, arehitectul spaniol Santiago Calatrava a ridicat lanţul care separa publicul de intrarea în Oculus - emblematica clădire gigantică a gării. Monumentul sugerează nişte aripi gigantice, îndreptate spre cer, care fac construcţia să pară uriaşă, măsurând la interior 111 metri lungime şi 49 de metri înălţime, crie presa belgiană.

Proiectul arhitectului spaniol a primit şi laude, dar şi critici. Lansat în 2004, acesta a fost criticat pentru estetică, dar mai ales pentru lentoarea şi costurile exagerate. Estimat iniţial la 2 miliarde de dolari, a ajuns în final la 3,85 de miliarde de dolari, ceea ce face ca această gară să devină cea mai scumpă din lume.

.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 apr 17:00
...joi, în prezenţa arhitectului de origine spaniolă care a proiectat-o, Santiago Calatrava. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
22 apr 14:18
... Noua gară de la World Trade Center, din New York, a fost inaugurată joi, în...
22 apr 14:07
...New York, a fost inaugurată joi, în prezenţa arhitectului de origine spaniolă care a proiectat-o, Santiago Calatrava. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 5 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H