12 cetăţeni irakieni şi sirieni, opriţi de poliţiştii de frontieră din Timiş în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară

Un număr de 12 cetăţeni irakieni şi sirieni care intenţionau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în remorca unui TIR încărcat cu materiale de construcţii, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş. Automarfarul era condus de un cetăţean turc, care va fi cercetat pentru trafic de migranţi.

07 ian. 2019, 10:30
12 cetăţeni irakieni şi sirieni, opriţi de poliţiştii de frontieră din Timiş în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Timişoara au desfăşurat, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.00, o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale în cadrul căreia au monitorizat un grup format din 12 persoane care, în localitatea Pişchia, a fost îmbarcat în compartimentul marfă al unui automarfar înmatriculat în Turcia.

„După ce mijlocul de transport s-a pus în mişcare spre municipiul Arad, poliţiştii de frontieră au intervenit, au oprit camionul şi l-au condus la sediul ITPF Timişoara. Astfel, în urma controlului specific, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi ascunşi, printre încărcătura mijlocului de transport, 12 cetăţeni străini”, se arată în comunicat.

Automarfarul era condus de un cetăţean turc, în vârstă de 47 de ani, şi transporta, conform documentelor de însoţire, materiale de construcţii pe ruta Turcia – Germania, tranzit România.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetăţeni irakieni şi sirieni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România.

Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, unde doreau să-şi găsească locuri de muncă.

La locul îmbarcării, poliţiştii de frontieră au descoperite alte patru persoane, cetăţeni irakieni: doi bărbaţi, un minor şi o femeie, de asemenea solicitanţi de azil în România.

În prezent, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi pentru şoferul de TIR şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţeni străini.


loading...
Partenerii noștri