12 persoane UCISE în Siria, când un convoi umanitar al ONU a fost vizat de un atac

Cel puţin 12 persoane au fost ucise când un convoi umanitar al ONU a fost vizat de un atac în apropiere de Alep, în Siria, la câteva ore după expirarea armistiţiului din ţară, relatează BBC News.

20 sept. 2016, 05:21
12 persoane UCISE în Siria, când un convoi umanitar al ONU a fost vizat de un atac

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, ONG care urmăreşte evoluţia conflictului din Siria, atacul a fost lansat de avioane de luptă ale Damascului sau Rusiei, relatează news.ro.

Între 18 şi 31 de camioane au fost lovite, potrivit unui purtător de cuvânt al ONU. Convoiul urma să livreze ajutoare pentru 78.000 de oameni.

Un înalt oficial ONU însărcinat cu ajutoarele umanitare, Stephen O’Brien, a subliniat că, dacă se va dovedi că acest atac a fost deliberat, reprezintă o crimă.

Atacul pare un semnal al eşuării celor mai recente eforturi americane şi ruse de a opri violenţele din Siria.

În total, cel puţin 32 de civili au fost ucişi luni seară la Alep şi în împrejurimi, în “raiduri intensive”, la câteva ore după expirarea armistiţiului.

Statele Unite şi Rusia vor discuta marţi, la New York, situaţia din Siria, a anunţat Departamentul de Stat. Livrarea de ajutoare umanitare în zonele asediate reprezintă o parte cheie a acordului de încetare a ostilităţilor negociat între Moscova şi Washington.

CITEŞTE ŞI: Siria: Armata rusă acuză SUA de neîndeplinirea angajamentelor din acordul de armistiţiu