121 de persoane, condamnate definitiv în luna aprilie pentru fapte de corupţie

Direcţia Naţională Anticorupţie transmite joi că, în cursul lunii aprilie, în dosare de corupţie instrumentate de DNA, au rămas definitive 37 de hotărâri judecătoreşti prin care au fost condamnaţi 121 de inculpaţi.

15 mai 2014, 12:03
121 de persoane, condamnate definitiv în luna aprilie pentru fapte de corupţie

Printre persoanele condamnate se află un deputat, un fost director din Camera Deputaţilor, un procuror, un judecător, un fost preşedinte al Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă, un notar, doi avocaţi, un lichidator judiciar, doi primari comună, un director Garda Financiară, un inspector vamal, şase ofiţeri de poliţie dintre care cinci în „dosarul permiselor”, care au primit pedepse cuprinse între 8 ani închisoare şi 4.500 lei amendă penală.

Detalii cu privire la toate condamnările şi conţinutul acestora se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secţiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare, precizează comunicatul.