14 maşini parcate neregulamentar, ridicate de Primăria Capitalei în două zile. Alţi 15 şoferi au primit amenzi

14 mașini parcate neregulamentar au fost ridicate de Primăria Capitalei până marți la ora 15.00, a declarat pentru HotNews.ro directorul Poliției Locale a municipiului București, Daniel Rășică. Alte patru au fost ridicate și puse pe platformă, însă nu au fost duse la depozit deoarece șoferii au venit între timp și au plătit doar taxa de ridicare. Alți 15 șoferi au fost doar amendați pentru oprire în locuri nepermise deoarece au ajuns înainte să vină platforma.

27 aug. 2019, 14:33
14 maşini parcate neregulamentar, ridicate de Primăria Capitalei în două zile. Alţi 15 şoferi au primit amenzi

„Luni au fost ridicate și duse la depozit 9 mașini. La alte două șoferii au venit când acestea erau pe platformă, iar în zece cazuri au venit înainte să vină platforma și au plătit doar amenda pentru staționare în loc interzis. Marți, până la ora 15.00, au fost ridicate 5 mașini și duse la depozit, la alte două cazuri șoferii au venit când erau pe platformă și le-au recuperat, iar în 5 cazuri au venit înainte de sosirea platformei”, a explicat Rășică.

Potrivit directorului Poliţiei Locale a municipiului Bucureşti, maşinile ridicate erau parcate în stațiile STB, pe arterele din centrul Capitalei, blocau mijloacele de transport public sau intrarea în spitale. 

Cum poţi afla dacă ţi-a fost ridicată maşina în Bucureşti şi de unde o poţi recupera

Masinile parcate neregulamentar si care au fost ridicate vor fi depozitate in spatiile special amenajate din Bulevardul Timisoara nr. 161- 163, Sector 6 si Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str. Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de functionare 24/24 ore, astfel incat masinile ridicate sa poate fi eliberate la orice ora.

Cetăţenii ale căror maşini au fost ridicate de primărie vor putea suna gratuit la numerele de telefon 021/9544 – Brigada de Politie Rutiera sau 021/9752 – Politia Locala a Municipiului Bucuresti, pentru a afla in care dintre cele doua spatii se afla autoturismele si pentru a le putea recupera.
Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului / detinatorului / utilizatorului legal al acestuia si doar dupa achitarea tarifelor de ridicare, transport si depozitare, in baza certificatului de inmatriculare in original sau al oricarui act din care sa rezulte dreptul de proprietate sau de folosinta asupra vehiculului si a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele pentru ridicarea si transportul masinilor vor fi:
– 200 + 150 = 350 de lei pentru vehiculele cu masa maxima autorizata de pana la 5 tone inclusiv
– 270 + 200 = 470 de lei pentru vehiculele cu masa maxima autorizata de peste 5 tone

Tariful de depozitare, care se va calcula pe un interval de 24 de ore, incepand cu data si ora depozitarii, va fi de 150 lei/zi, iar plata pentru ridicarea si depozitarea acestora se va putea face in numerar sau cu cardul, la spatiul de depozitare.

Astfel, in functie de masa autoturismului ridicat, sumele minime pe care le vor plati cetatenii vor de fi de 500 de lei, respectiv 620 de lei.