BOMBĂ în cazul Caracal. 15 politisti cercetaţi după apelul Alexandrei la 112

La mai bine de trei luni de la descoperirea macabra din Caracal niciun un politist nu a fost sancţionat, insa sunt anchete disciplinare. Desi la inceput doar trei politisti aveau dosare, acum dupa cercetari numarul acestora s-a marit. În total 15 politisti din Caracal si Craiova sunt anchetati, informează România TV. 

23 oct. 2019, 07:42
BOMBĂ în cazul Caracal. 15 politisti cercetaţi după apelul Alexandrei la 112

La mai bine de 3 luni de la descoperirea din curtea lui Gheroghe Dinca oamenii legii fac inca cercetari cu privire la modul in care au reactionat politistii din Caracal dupa ce Alexandra Măceşanu a sunat la 112. Desi la inceput doar 3 politisti, in frunte cu fostul adjunct de la IPJ Olt, Nicolae Alexe, au fost chemaţi în faţa comisiei de disciplină, acum numărul acestora a crescut, în total sunt 15 politisti din Caracal si Craiova care trebuie sa dea explicatii, potrivit România TV.

Procedura de cercetare disciplinara dureaza şi iata ca nicio masura nu a fost luata pana acum impotriva politistilor care nu si-au indeplinit atributiile de serviciu in ziua în care Alexandra anunţa la 112 că a fost răpită şi sechestrată. Până la încheierea cercetătorilor, toți cei 15 polițiști vizați de consiliile de disciplină își pot desfășura activitatea ca și până acum, declară alte surse din Poliția Română. Aceleași surse spun că polițiștii anchetați sunt protejați de statutul polițistului și sunt considerați nevinovați până la proba contrarie.

Termenul pentru pronunțarea anchetelor disciplinare este de maximum șase luni de la înființarea consiliului de disciplină.