150 de utilaje şi 450 de muncitori, mobilizaţi pentru curăţenia de primăvară în sectorul 1 din Bucureşti

Primăria sectorului 1 dă startul campaniei de curățenie de primăvară, începând de sâmbătă, iar până la începutul lunii mai se vor organiza acțiuni de salubrizare manuală și mecanizată a arterelor de circulație.

15 mart. 2016, 15:09
150 de utilaje şi 450 de muncitori, mobilizaţi pentru curăţenia de primăvară în sectorul 1 din Bucureşti

Potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 1, în cadrul curățeniei de primăvară, vor fi colectate și deșeurile rezultate de la populație, precum și cele existente în depozite necontrolate.

În această campanie se vor folosi peste 150 de utilaje și 450 de muncitori pe zi.

În toată această perioadă, locuitorii sectorului 1 se pot debarasa de deșeurile vegetale rezultate în urma curățeniei spațiilor din curțile proprii și a spațiului verde din administrarea asociației de proprietari/locatari.

Acestea vor fi colectate și transportate de către Romprest la fiecare sfârșit de săptămână. Programul de colectare este următorul: sâmbătă și duminică, în intervalul orar 8,00 — 15,00. Pentru a face programări, cetățenii pot suna la 021/9460, cu 48 de ore înainte.

Primăria sectorului 1 continuă și campania de colectare selectivă a deșeurilor direct de la asociațiile de proprietari. Proiectul va fi extins, începând cu acest an, și la locuințele unifamiliale.

În plus, populația are la dispoziție și posibilitatea de a precolecta deșeurile de ambalaje pe mai multe fracții, în recipientele constituite în baterii pe domeniul public (aproximativ 500 de puncte cu circa 2.000 de recipiente), respectiv: galben — pentru deșeuri provenite din ambalaje plastic și metal, albastru — pentru deșeuri provenite din ambalaje de hârtie și carton și verde — pentru deșeuri provenite din sticlă.

De asemenea, toate unitățile de învățământ din sectorul 1 (grădinițe, școli, licee) beneficiază de un program de colectare selectivă, pe două paliere: hârtie/carton și plastic.

În paralel, Primăria sectorului 1 și compania Romprest continuă campania de colectare a echipamentelor electrice, electronice și electrocasnice și a celor voluminoase (mobilier etc.) în a doua duminică a fiecărei luni.