16 din cei 17 elevi argeşeni preluaţi de ambulanţe de la şcoală rămân internaţi

Un număr de 16 din cei 17 elevi de la Şcoala generală din Luca Corbului, județul Argeș, care miercuri dimineață au fost preluați de ambulanțe și transportați la spital vor rămâne internați până joi. Starea tuturor copiilor este bună.

08 ian. 2014, 15:20
16 din cei 17 elevi argeşeni preluaţi de ambulanţe de la şcoală rămân internaţi

Un număr de 16 dintre cei 17 elevi care miercuri au fost preluați cu ambulanțele și transportați la un spital din Pitești după ce au acuzat stări de rău vor rămâne internați la spitalul „Nicolae Bălcescu” din Pitești, a declarat inspectorul general școlar al județului Argeș, Florin Gardin, potrivit Mediafax.

Starea celor 16 copii este bună, ei sunt în afara oricărui pericol, însă protocoalele medicale cer ca ei să se afle sub supraveghere de specialitate timp de 24 de ore.

Unul dintre elevii care miercuri dimineață au ajuns la spital a fost luat acasă de părinți.

Un număr de 17 elevi din clasa a VI-a de la şcoala generală din comuna Luca Corbului au acuzat stări de rău după ce au mâncat bomboane cu care i-a servit o colegă de ziua ei. Copiii au fost preluaţi de ambulanţe de la şcoală și transportați la spital.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş (DSP) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Argeş au deschis anchete în acest caz, urmând a se stabili dacă bomboanele cu care elevii au fost serviţi de către o colegă au provocat starea de rău a copiilor.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Argeş, Florin Gardin, a declarat că, potrivit datei inscripţionate pe cutia cu bomboanele din care au consumat elevii, acestea sunt în termenul de garanţie, expirând în luna aprilie a acestui an.