16 persoane arestate în dosarul de evaziune cu alcool contrafăcut

Procurorii DIICOT din Galaţi au reţinut 22 de persoane, dintre care 16 au fost deja arestate preventiv pentru 30 de zile, în dosarul de evaziune fiscală cu alcool contrafăcut. Ceilalţi şase inculpaţi reţinuţi urmează a fi prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Galaţi cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

23 oct. 2014, 14:14
16 persoane arestate în dosarul de evaziune cu alcool contrafăcut

În urma efectuării a 110 percheziţii, au fost identificate şi ridicate 11 instalaţii ilegale de filtrare a alcoolului, două instalaţii ilegale de purificare a alcoolului, 12.000 de litri de alcool medicinal, 2.300 litri de alcool etilic, 747.000 de lei, 19.400 de euro, precum şi 21 de autoturisme, bunuri şi sume de bani asupra cărora procurorii DIICOT au instituit sechestru asigurator.

Procurorii DIICOT au efectuat marţi percheziţii în nouă judeţe din ţară şi în Capitală în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea unor grupări de evazionişti cu alcool contrafăcut.

Potrivit Agerpres, persoanele căutate sunt acuzate că fabricau vin, coniac şi votcă din spirt medicinal.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate a rezultat că şase persoane din Brăila au constituit un grup infracţional organizat în vederea determinării şi înlesnirii comiterii de către alte grupări infracţionale a unor infracţiuni de evaziune fiscală şi producere şi deţinere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale.

Începând cu luna iunie 2013, cei în cauză au desfăşurat etapizat activităţi de determinare şi înlesnire a unor activităţi economice evazioniste de mare amploare în domeniul comercializării nefiscalizate a alcoolului etilic şi produselor derivate.

Prejudiciul în acest caz este de peste 5 milioane euro.

Vezi şi: Percheziţii de amploare în Satu Mare într-un dosar de fraudă cu reţete medicale