17 alimente pe care le poţi mânca oricând şi oricât. Nu îngraşă deloc

Este atât de greu să reziști poftei de mâncare atunci când suntem la o dietă strictă. Să fim cinstiți! Aveți poftă de mâncare tot timpul și când deschideți ușa frigiderului este aproape imposibil să luptați împotriva ispitei de a lua ceva delicios. Cu toate acestea, există produse pe care le puteți mânca în timpul zilei fără riscul de a câștiga greutate, deoarece acestea conțin o cantitate minimă de calorii.

19 sept. 2017, 11:32
17 alimente pe care le poţi mânca oricând şi oricât. Nu îngraşă deloc

1. Țelină

Aproximativ 95% din țelină este apă. Acest produs foarte sănătos conține 30% din necesarul zilnic de vitamina K, scrie tasta.ro. Cel mai bine este să mănânci țelină când este proaspătă, deoarece își pierde majoritatea proprietăților sale utile în termen de cinci zile de la tăiere.

Citeşte şi Cum să îţi activezi hormonii care te ajută să slăbeşti

2. Arugula

Există doar 10 kcal în 2 căni de arugula. Vă ajută să pierdeți în greutate fără a vă deteriora sănătatea. Puteți combina arugula cu brânză albă și se condimentează cu ulei de măsline.

3. Albușuri de ou

Puteți mânca albușuri de ou în cantități vaste. Este chiar util pentru cei care urmează o dietă strictă. Amestecați albușul cu câteva roșii și obțineți cea mai sănătoasă omeletă vreodată! Cu toate acestea, dacă vă pasă de silueta dvs. este mai bine să nu o prăjiți în ulei.

4. Salată

Salata este ambalată cu vitaminele A si C, precum și acidul folic și fierul. Este practic lipsită de calorii, astfel încât consumul său în cantități mari nu va determina creșterea în greutate.

5. Castraveți

Castraveții conțin aproape aceeași cantitate de apă ca țelina. Castraveții proaspeți au beneficii semnificative pentru sănătate. Pielea unui castravete conține cea mai mare parte a valorii sale nutriționale, în special beta-caroten, ceea ce este bun pentru ochii dumneavoastră. Deci este mai bine să nu îi cojiți.

6. Conopidă

Conopida este o sursă excelentă de vitamine C și K. Este cea mai hrănitoare atunci când este consumată în stare brută.

7. Roșii

Tomatele sunt pline de licopen, vitaminele A, C și B2, acid folic, fibre, crom și potasiu. Acestea sunt practic lipsite de calorii și ne oferă diferite substanțe nutritive vitale pentru sănătatea noastră.

8. Brocoli

Broccoli este mâncarea preferată a celor care pierd o greutate. În afară de vitaminele A, C, E și K, aceasta conține aproximativ 20% din necesarul zilnic de fibre.

9. Floricele de porumb

O ceașcă de floricele popcorn nu va afecta niciodată corpul. Această gustare „film” constă, în cea mai mare parte, din aer, și vă puteți bucura de a mânca fără teama de a câștiga greutate în plus.

10. Napi

Ca orice alge marine comestibile conține o cantitate mare de iod și este aproape lipsită de calorii. Dar nu înseamnă că trebuie să te grăbești să faci sushi cu alge marine. Rețineți că orezul are un indice glicemic ridicat și astfel de produse nu contribuie la pierderea rapidă în greutate.

Citeşte şi Diana Bişinicu a slăbit 10 kilograme cu o dietă extrem de simplă

11. Mazărea zahărului

Mazărea zahărului este foarte scăzută în calorii: o ceașcă de mazăre conține aproximativ 35 kcal. Sunt bogate atât în fibre cât și în proteine.

12. Grapefruit

Grapefruitul ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Sunt pline de vitamina C și, din cauza valorii calorice scăzute, vă pot ajuta să reduceți grăsimile din jurul taliei.

13. Pepenele galben

Pepenele vă va satisface pofta de dulce fără a vă afecta dieta. Conține peste jumătate din valoarea zilnică recomandată a vitaminelor A și C.

14. Căpșune

Un alt produs indispensabil pentru toți cei care pierd greutatea. Căpșunile sunt bogate în potasiu și fibre și au un efect antiinflamator.

15. Mure

Murelele sunt pline de antioxidanți și vitamina C. În plus, au un gust uimitor. Sunt sigure chiar și pentru cei care au fost la o dietă de mult timp. Conținutul caloric al produsului este relativ scăzut.

16. Portocale

Portocalele sunt unul dintre cele mai delicioase fructe. Acestea sunt cele mai cunoscute pentru conținutul lor de vitamina C. Apropo, pielițele albe sub coaja portocalie, miezul, conțin o mulțime de fibre care ajută la scăderea colesterolului.

17. Coacăze

Coacăzele au mai mulți antioxidanți decât oricare alt fruct. Prin urmare, o ceașcă de afine vă va ajuta să vă echilibrați dieta. Acest aliment este ușor în calorii, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la riscul de a câștiga în greutate.