17 percheziţii în Botoşani într-un dosar de evaziune fiscală de peste 2 milioane de lei

Poliţiştii de investigarea fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani au efectuat, joi dimineaţă, 17 percheziţii la sediile unor firme sau la domiciliile unor oameni de afaceri de pe raza judeţului Botoşani, într-un dosar de evaziune fiscală.

12 dec. 2013, 07:23
17 percheziţii în Botoşani într-un dosar de evaziune fiscală de peste 2 milioane de lei

Percheziţiile s-au desfăşurat la locuinţele mai multor persoane fizice, respectiv la sediile unor persoane juridice ce au ca obiect de activitate extracţia, prelucrarea şi valorificarea de produse de balastieră.

Acestea sunt suspectate de evaziune fiscală, constând în aceea că, în perioada august-noiembrie 2013, au desfăşurat activităţi de exploatare nelegală şi valorificare fără înregistrare în evidenţele contabile a peste 56.000 tone produse de balastieră.

Prejudiciul creat în dauna bugetului general consolidat al statului este estimat la peste 2.000.000 de lei.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea de documente contabile sau a oricăror alte înscrisuri utile în probarea activităţii infracţionale a persoanelor în cauză”, se arată în comunicat.

La acţiune participă peste 40 de poliţişti de investigarea fraudelor din cadrul IPJ Botoşani şi poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Botoşani, menţionează sursa citată.