28 civili ucişi în Yemen, şi peste 300 de răniţi în explozii după raiduri aeriene asupra capitalei

Cel puțin 28 civili au fost uciși și alți peste 300 răniți în capitala yemenită Sanaa, unde au avut loc explozii după două raiduri aeriene împotriva unor depozite de arme și muniții într-o bază de rachete, potrivit unor surse medicale, relatează luni AFP. Bilanțul răniților a fost întocmit pe baza datelor de la patru spitale din oraș.

20 apr. 2015, 19:03
28 civili ucişi în Yemen, şi peste 300 de răniţi în explozii după raiduri aeriene asupra capitalei

Trei angajați ai postului de televiziune Al-Yaman Al-Youm, inclusiv un jurnalist, se numără printre persoanele decedate, a precizat această sursă, în timp ce bilanțul este în creștere având în vedere numărul mare de răniți grav.

Zeci de case au fost distruse și o benzinărie, unde stăteau la coadă automobiliști, a luat foc după exploziile survenite ca urmare a unor raiduri împotriva bazei batalionului de rachete din Fajj Attan, o colină ce domină sudul capitalei yemenite, au indicat martori, potrivit Agerpres.

Începând din 26 martie, Arabia Saudită conduce o coaliție arabo-sunnită care lansează lovituri aeriene împotriva rebelilor șiiți, susținuți de Iran și care controlează vaste regiuni din Yemen, inclusiv capitala Sanaa.

Potrivit AFP, este imposibilă obținerea unui bilanț al pierderilor umane în interiorul bazei vizate de raidurile aeriene. Aviația coaliției a trecut de două ori pe deasupra bazei batalionului de rachete, lovind depozite de arme, rachete și muniții, au explicat martori.

Ambasada indoneziană, situată în sector, a fost avariată și geamurile clădirii au fost sparte, ca și cele ale locuințelor situate în apropiere. Doi diplomați și un cetățean ai Indoneziei au fost de asemenea răniți, a indicat ministrul indonezian de externe, Retno Marsudi, condamnând puternic bombardamentul.