180 de persoane dispărute sau date în urmărire au fost găsite în ultima săptămână

Poliţiştii au găsit, în ultima săptămână, 180 de persoane semnalate ca fiind dispărute sau date în urmărire la nivel naţional, dintre care 48 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

21 nov. 2015, 15:55
180 de persoane dispărute sau date în urmărire au fost găsite în ultima săptămână

Poliţiştii din întreaga ţară au depistat, în perioada 13- 19 noiembrie, 123 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 82 de minori. Aceştia au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni, se precizează într-un comunicat transmis sâmbătă de IGPR.

În acelaşi interval, poliţiştii au găsit 57 de persoane urmărite, dintre care 48 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. De asemenea, cinci dintre persoanele prinse de poliţişti erau căutate pentru a fi arestate preventiv, iar alte patru pentru punerea în executare a unor mandate europene de arestare.

În 18 noiembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş au prins un bărbat de 30 de ani, din comuna Bicaz Chei, judeţul Neamţ, condamnat la şase ani şi două luni de închisoare pentru tentativă de omor.

Un mandat de arestare preventivă a fost pus în executare de poliţiştii din judeţul Vâlcea, care în 15 noiembrie au prins un bărbat de 35 de ani acuzat de viol.