2.000 de militari NATO au simulat SCENE DE RĂZBOI, într-un poligon din Galaţi VIDEO

Peste 2.000 de militari NATO s-au luptat cu inamicii în poligonul Mălina din judeţul Galaţi. Soldaţii au reuşit să oprească un atac terestru şi unul aerian. Ministrul Apărării şi adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa au fost prezenţi la întreaga operaţiune şi s-au declarat mândri de rezultat.

22 apr. 2015, 08:06
2.000 de militari NATO au simulat SCENE DE RĂZBOI, într-un poligon din Galaţi VIDEO

200 de blindate, 180 de autocamioane şi autospeciale şi şase elicoptere şi avioane au fost scoase în lupta de la Mălina. 200 de militari din Marea Britanie, Statele Unite, România şi Republica Moldova au luptat împreună, potrivit România TV.

Soldaţii au simulat un atac terestru şi aerian şi au câştigat bătălia. „A fost o onoare pentru mine să particip la această aplicaţie alături de parteneri străini„, a declarat un soldat român.

Am avut un exerciţiu foarte bun cu românii, americanii şi britanicii. Acum putem lucra pe tipuri diferite de teren şi putem îndeplini mai multe misiuni în toate ţările NATO„, a spus un militar american.

Și ministrul Apărării, Mircea Duşa, dar şi adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa, sir Adrian Bradshaw, au fost mulțumiți de rezultat. „Am testat capacitatea operaţională a brigăzii de rachete sol-aer. Vreau să îi felicit pe militari pentru nivelul de pregătire şi instruire. Acest exerciţiu priveşte perfecţionarea tehnicilor de luptă şi interoperabilitatea între militarii care participă la exerciţiile în comun„, a precizat ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Ceea ce am văzut este un exemplu de bună coordonare, armament şi exerciţiu internaţional„, a completat adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa, sir Adrian Bradshaw.

Exerciţiul se numeşte „Wind Spring 15” şi se desfăşoară în România până pe 30 aprilie. În contextul situaţiei din Ucraina, NATO a decis ca pe flancul estic al alianţei să staţioneze în permanenţă trupe.

CITEŞTE ŞI: Manevre militare lângă Bucureşti: simularea unui atac aerian şi a ripostei NATO. GALERIE FOTO