20 de copii blocați în Dubai din cauza inundațiilor se vor întoarce acasă în aeronava cu care se deplasează premierul Marcel Ciolacu

Un grup de 20 de copii şi doi profesori însoţitori, membri ai unui ansamblu folcloric din judeţul Sibiu, care au rămas blocaţi la Dubai, urmează să se întoarcă în România cu aeronava cu care se deplasează prim-ministrul Marcel Ciolacu şi delegaţia oficială care îl însoţeşte în vizita pe care o efectuează în zona Golfului Persic, au precizat surse guvernamentale citat de Agerpres.

18 apr. 2024, 14:18
20 de copii blocați în Dubai din cauza inundațiilor se vor întoarce acasă în aeronava cu care se deplasează premierul Marcel Ciolacu

20 de copii, membri ai unui ansamblul folcloric din Sibiu, și doi profesori, care au participat în aceste zile la un festival în Dubai, se vor întoarce în țară cu aeronava cu care se deplasează prim-ministrul Marcel Ciolacu şi delegaţia oficială care îl însoţeşte în vizita pe care o efectuează în zona Golfului Persic.

Copiii și profesorii lor urmau să se întoarcă în ţară miercuri, dar cursa aeriană la care aveau rezervate locuri a fost anulată din cauza inundaţiilor puternice produse în Emiratele Arabe Unite. Miercuri noaptea, cei 22 de români, aflaţi şi în situaţia de a nu-şi permite financiar cazarea în continuare, au fost preluaţi de reprezentanţii Consulatului General al României la Dubai şi aduşi în Abu Dhabi unde li s-a găsit o variantă de cazare şi ar urma să fie aduşi în ţară cu aeronava cu care se deplasează delegaţia condusă de premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu, primit de premierul din Qatar: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE. Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro- VIDEO

Prim-ministrul şi-a manifestat disponibilitatea în legătură cu această variantă şi situaţia este analizată ca atare, au precizat surse citate de Agerpres.

MAE a informat miercuri că două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, rămăseseră blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai. Surse consulare precizau tot miercuri pentru AGERPRES că este vorba despre aproximativ 150 de persoane.

Ministerul de Externe a transmis că, prin intermediul Consulatului General al României la Dubai, are în atenţie şi monitorizează situaţia acestora.

Reprezentanţii consulatului au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii companiilor aeriene, pentru a se asigura că drepturile cetăţenilor români sunt respectate în această situaţie.

Citește și: Cătălin Cîrstoiu, primele declaraţii după ce Ciolacu i-a cerut clarificări: „Nu sunt în stare de incompatibilitate. Niște lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup”

Totodată, conform MAE, s-a menţinut dialogul cu persoanele în cauză, recomandându-li-se să respecte instrucţiunile autorităţilor din Emiratele Arabe Unite pentru evitarea oricăror riscuri generate de situaţia cu caracter excepţional existentă pe plan local.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Dubai: + 971 4 3492970, + 971 4 3492972, + 971 4 3492973, +971 4 3492974, +971 4 3856771, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, dacă se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +971 50 937 4516.