20 de fani ai lui Tottenham, răniţi la Lyon, în urma unui presupus atac antisemit

50 de persoane mascate au atacat 150 de fani ai lui Tottenham, aflaţi într-un pub din Lyon, în urma violenţelor fiind răniţi 20 de englezi, trei dintre ei fiind spitalizaţi.

21 feb. 2013, 12:11
20 de fani ai lui Tottenham, răniţi la Lyon, în urma unui presupus atac antisemit

Pentru a doua oară în doar trei luni, fanii lui Tottenham au fost victime ale unui atac, presupus anti-semit. Primul astfel de incident s-a consemnat la Roma, în luna noiembrie, înainte de meciul cu Lazio, iar acum ei au fost atacaţi la Lyon, cu o zi înaintea meciului din Europa League.

50 de atacatori, cu feţele acoperite cu cagule, au pătruns în pub-ul Smoking Dog, din Lyon, unde petreceau aproximativ 150 de suporteri englezi. Ei i-au luat pe aceştia la bătaie şi au vandalizat interiorul barului. Dave Eales, patronul localului, a declarat după incident: „Era ora 22.18, iar fanii lui Tottenham se uitau la tv, la meciurile din Liga Campionilor. Atunci, partea din faţă a barului, care este din sticlă, a fost atacată de 20-25 de persoane, care au început să arunce cu bolovani. După un timp s-au calmat şi au plecat, dar s-au întors din nou. De data asta a fost mai rău, iar câţiva englezi au fost spitalizaţi„. În total, 20 de englezi au fost răniţi, iar dintre ei au fost internaţi.

Martorii spun că atacatorii foloseau salutul nazist, fapt care alimentează presupunerile că atacul a fost unul anti-semit, precum cel din noiembrie, de la Roma. Tottenham este o grupare înfiinţată de evrei, în anul 1882, şi de asemenea, proprietarul său, Daniel Levy, este evreu.

Tottenham Hotspur va juca joi seara, de la ora 20.00, la Lyon, returul meciului din 16-imile Ligii Europa. În tur, englezii au câştigat cu scorul de 2-1.

Urmele atacului de la Lyon