20 mituri despre sarcină. Ce să crezi şi ce să nu crezi ca să nu îţi faci singură rău

Sarcina, mai ales daca este prima, este o perioada plina de emotie si nesiguranta pentru viitoarele mamici. Citim carti, rasfoim reviste, navigam pe site-uri, intrebam in stanga si in dreapta si astfel suntembombardate cu sute de informatii contradictorii.

13 iul. 2019, 05:08
20 mituri despre sarcină. Ce să crezi şi ce să nu crezi ca să nu îţi faci singură rău

Pentru a nu mai fi trezite la 3 dimineata cu intrebari – unele stupide – din partea gravidelor, trei doctorite din Statele Unite, specializate in obstretica si ginecologie (Yvonne Bohn, Allison Hill si Alane Park), au decis sa scrie o carte – Ultimate Guide to Pregnancy and Birth (Ghidul sarcinii si nasterii) in care demonteaza rand pe rand cele mai importante mituri. Fara a fi surprisi, exista si uneleadevarate.

Iata 20 de mituri despre sarcina!

1. Nu poti zbura cu avionul in timpul primului si ultimului trimestru

FALS. Nu exista nici un impediment pentru ca o gravida sa zboare. Companiile aeriene au unele restrictii pentru pasagerele aflate in ultimul trimestru de sarcina si asta pentru a evita o nastere in avion, fara atenta supraveghere a unui medic specialist, ceea ce ar necesita automat o aterizare de urgenta.

2. Berea neagra stimuleaza lactatia

FALS. Nu exista o legatura directa intre consumul de bere si declansarea lactatiei. In cel mai bun caz o relaxeaza pe viitoarea mamica.

3. Nu poti tine in casa un animal de companie

FALS. Trebuie doar sa nu strangi fecalele lasate in urma de caine/pisica/hamster etc. pentru ca exista riscul de a contracta toxoplasmoza.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.