Cel mai mare parc solar din Europa, construit de români în Germania

Cel mai mare parc solar din Europa a fost construit de o echipă de români. În patru luni ei au montat, în nordul Germaniei, 400.000 de panouri solare.

23 nov. 2011, 13:47
Cel mai mare parc solar din Europa, construit de români în Germania

Compania germană Energy Mohring tocmai a inaugurat în localitatea Eggebek, aproape de graniţa Germaniei cu Danemarca, cel mai mare parc solar din Europa , montajul panourilor fiind realizat de o companie românească în doar patru luni. Parcul are o capacitate de 83 MW produşi  de 400.000 de panouri şi se întinde pe o suprafaţă de 3,2 km ² pe locul unei vechi baze NATO. Investiţia totală a fost de 130 de milioane de euro.

Compania românească care a amplasat panourile, Enercons Guset, a folosit o echipă de 200 de muncitori din comuna arădeană Tudor Vladimirescu. Românii au montat 3.000 de panouri pe zi în fiecare dintre cele patru luni. Toate panourile au cântărit 4.000 de tone şi au fost aduse cu 200 de tiruri.

Am făcut ceva gigantic aici. 83 de MW în patru luni. Ne mândrim cu faptul ăsta că nişte oameni atât de mici au putut face nişte lucruri atât de gigantice”, a spus patronul român Valentin Guset. Potrivit acestuia, nemţii au apelat la serviciile Enercons pentru că echipa sa este foarte cunoscută în Europa şi a mai lucrat, tot pe fotovoltaic, in Germania, Italia şi Belgia.

Citeşte mai mult pe MONEY.RO