200 de voluntari plantează o pădure lângă Ploieşti

Primăvara aceasta, Asociația Pădurea Copiilor aduce frumusețea codrilor de altădată în comuna Ariceştii Rahtivani, aflată la 14 de km de Ploiești. În martie și aprilie, puieți de ulm, frasin, sălcioară, stejar și mojdrean vor fi sădiți de prieteni ai pădurii pe un teren public oferit de Primăria comunei Ariceştii Rahtivani.

30 mart. 2017, 10:35
200 de voluntari plantează o pădure lângă Ploieşti

Pe 1 aprilie, 200 de voluntari din mediul corporate, dar și elevi, studenți și oameni care s-au înscris individual vor lua cu asalt noua locație de împădurit și vor planta aproximativ 4000 de puieți pe un hectar, îndrumați de echipa Pădurea Copiilor.

Pădurea Copiilor invită ploieștenii care vor să contribuie la înfiițarea pădurii de lânga localitatea lor să participe la plantarea de pe 8 aprilie. Cei interesați pot scrie la [email protected] pentru înscriere.

Sesiunile de plantare au început pe 18 martie, cu 135 de voluntari, printre care s-au aflat elevii de la Școala din Ariceștii Rahtivani și primarul comunei, domnul Alexandru Cristea. Alți 120 de voluntari s-au implicat la plantările de pe 25 martie. În total, aproape 4000 de vlăstari au prins rădăcini până acum.

Pădurea Copiilor este un program de împăduriri menit să educe, să schimbe atitudini și să ajute românii să contribuie la schimbarea pe care ne-o dorim în jurul nostru. Pădurea Copiilor a reușit să refacă prin campaniile sale 36 de hectare ale codrilor Vlăsiei de odinioară prin implicarea a peste 10.000 de voluntari.

Asociația Pădurea Copiilor a luat ființă în anul 2016, prin desprinderea organică din ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă.

La înființare Padurea Copiilor și-a asumat să îngrijească cele 36 de hectare de pădure realizate de ViitorPlus și să împădurească alte 21 de hectare cu fonduri strânse sub umbrela diviziei Împăduriri și Sport a acesteia.
Numeroase companii și ambasadori au rezistat și s-au dedicat cauzei noastre, pentru a face posibil ca în 2017 încă 21 de hectare să redevină verzi.