2011, anul nunţilor capetelor încoronate GALERIE FOTO

Anul care tocmai se încheie a fost un an marcat de multe căsătorii "la nivel înalt".

23 dec. 2011, 09:35

Nuntă în Regatul Marii Britanii

Cea mai spectaculoasă dintre acestea a fost căsătoria prinţului William cu Kate Middleton. Şi-au unit destinele în data de 29 aprilie. A fost supranumită „nunta secolului” şi aşteptată cu mare interes de toată lumea.

Britanicii au fost în culmea fericirii, când au văzut, în sfârşit, un cuplu care s-a unit din dragoste, într-o familie regală cu reguli stricte, convenţionale, chiar şi în privinţa chestiunilor maritale. Cu toate acestea, din această familie nu au lipsit scandalurile şi despărţirile. Prinţul William este al doilea moştenitor în linie la tronul Marii Britanii, după tatăl său, prinţul Charles.


Nuntă în principatul Monaco

După nunta lor, a urmat o altă nuntă regală, în principatul Monaco. Prinţul Albert al II-lea  şi Charlene Wittstock s-au căsătorit civil pe 1 iulie, iar nunta religioasă a avut loc pe 2 iulie.

Cu un trecut aventuros şi cu scandaluri legate de copii ilegitimi care au răsărit în presă ca ciupercile înainte de căsătoria lor, tomnaticul Albert s-a căsătorit cu prietena lui Charlene, fostă înotătoare de performanţă, născută în Africa de Sud.

Spre deosebire de căsătoria prinţului William, cea a prinţului Albert a avut parte de scandaluri de presă chiar în primele zile ale lunii de miere, când au apărut zvonuri că mireasa a vrut să fugă de două ori înainte de nuntă şi că Albert ar fi forţat-o să se căsătorească cu el, ca să-i dea principatului un moştenitor legitim al tronului. Speculaţii despre relaţia lor maritală se fac încontinuu, prinţul fiind fotografiat de curând în slip, între Crăciuniţe îmbrăcate sumar.

 

Nuntă la curtea Spaniei

Familia regală spaniolă a avut parte de o nuntă controversată. Ducesa de Alba, în vârstă de 85 de ani, s-a căsătorit în data de 5 octombrie cu Alfonso Diez, prietenul ei mai tânăr cu 24 de ani decât ea, la Sevilia. Ducesa este la cea de-a treia căsătorie.

 

A doua nuntă în Regatul Marii Britanii

Zara Phillips, fiica prinţesei Anne, s-a căsătorit şi ea, în data de 30 iulie, cu Mike Tindall, fostul căpitan al echipei engleze de rugby, după o legătură de 8 ani.


Nuntă cu fast şi în Franţa
Şi familiile prezidenţiale -foste, mai precis –  au avut parte de nunţi. Fiica fostului preşedinte francez Jacques Chirac, Claude, s-a căsătorit în data de 11 februarie cu fostul secretar general la Elysee, Frederic Salat-Baroux. Claude este la cea de-a doua căsătorie. A fost căsătorită în 1992 cu politologul Philippe Habert, care a murit însă după numai şapte luni.

Între nunţile vedetelor artistice a figurat cea a lui Robin Williams. Actorul s-a căsătorit la 23 octombrie cu Susan Schneider. Ceremonia nupţială a fost o surpriză, având loc la hotelul Meadowood, din Napa Valley, în prezenţa celor trei copii ai lui, Zachary (28 de ani), Zelda (22) şi Cody (19). În vârstă de 60 de ani, Robin s-a căsătorit pentru a treia oară. A cunoscut-o pe Susan în 2009.

Fotomodelul Kate Moss s-a căsătorit cu logodnicul său Jamie Hince, membru al duetului The Kills, la Londra, pe 1 iulie.

Şi Daniel Craig, actorul care a făcut senzaţie când a fost ales să-l interpreteze pe celebrul James Bond, şi-a unit destinul cu Rachel Weisz în secret, în data de 22 iunie, la New York.

Sophia Coppola s-a căsătorit cu Thomas Mars, vocalistul grupului Phoenix, pe care l-a cunoscut în 2005. Sofia este la a două căsătorie, după cea cu realizatorul Spike Jonze.

După o căsătorie „expres” cu Ashley Hamilton, Shannen Doherty s-a hotărit să îşi încerce norocul a doua oară, cu logodnicul ei Kurt Iswarienko. Nunta a avut loc la o proprietate privată, pe colinele din Malibu.

Paul McCartney „s-a aşezat” pentru a treia oară. În data de 9 octombrie, s-a căsătorit cu Nancy Shevell, la Londra.

CITEŞTE ŞI ALTE MATERAILE DIN ALMANAHUL ONLINE RTV.NET